Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 9. 2021,
20.02

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Aleš Borčnik balinanje

Sobota, 18. 9. 2021, 20.02

2 leti, 7 mesecev

balinanje, svetovno prvenstvo

Borčniku srebro na SP v hitrostnem zbijanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Aleš Borčnik | Aleš Borčnik je svetovni podprvak. | Foto Balinarska zveza Slovenije

Aleš Borčnik je svetovni podprvak.

Foto: Balinarska zveza Slovenije

Aleš Borčnik je svetovni podprvak v hitrostnem zbijanju. V velikem finalu svetovnega prvenstva v balinanju v Martiguesu v Franciji je slovenski reprezentant klonil proti domačinu Guillaumeu Abelfoju. Z bronom v mešani štafeti se iz Francije vračata Nina Volčina in Anže Petrič.

Sobotno popoldne je prineslo finalne obračune na svetovnem prvenstvu v balinanju v članski in mladinski konkurenci. Pri članih je imela Slovenija svojega predstavnika v finalu hitrostnega zbijanja, v katerem je moral Borčnik priznati premoč domačinu Abelfoju, ki je bil po petminutnem nastopu boljši z 48:44.

Borčnik je dopoldne porabil ogromno moči v polfinalu, v katerem je šele po dveh podaljških premagal Italijana Stefana Pegorara, ki si je na koncu razdelil bron s Hrvatom Marinom Miličevićem.

Z bronom sta Martigues zapustila tudi člana Nina Volčina in Anže Petrič, ki sta v polfinalu izgubila proti novima svetovnima prvakoma iz Francije Barbari Barthez in Alexandru Chiratu. Srebro je pripadlo Italijanoma Sereni Traversa in Emanueleju Ferreru, drugi bron pa Hrvatoma Rii Vojković in Brunu Kraljiću.

Sedem medalj v mlajših konkurencah

V mladinskih konkurencah je Slovenija osvojila še osem medalj, od tega kar tri zlate. Pri mladincih je Jaka Štremfel osvojil zlato medaljo v igri posamezno, skupaj z Janom Guštinom je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v igri dvojic, v natančnem zbijanju pa mu je pripadel bron.

Pri mlajših članih sta bila Erik Čeh in Žan Sodec tretja v igri dvojic, Sodec je osvojil bron v natančnem zbijanju, za piko na i pa je poskrbel Gašper Povh, ki je v petek osvojil bron v igri posamezno, v zaključnem dejanju svetovnega prvenstva pa je Sežanec z izjemnimi 48 točkami slavil v velikem finalu hitrostnega zbijanja proti Italijanu Stefanu Alivertiju.

Slovenija je na svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate, eno srebrno ter šest bronastih medalj in bila skupaj s Francijo najuspešnejša reprezentanca.

balinarji
Sportal Velik uspeh slovenskih balinarjev: na SP do dveh članskih medalj in ni še konec
Ne spreglejte