Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 12. 2008,
20.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 13. 12. 2008, 20.07

8 let, 2 meseca

Bertoncelj sedmi na finalu svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadec Sašo Bertoncelj je na velikem finalu svetovnega pokala dveh sezon v Madridu na konju z ročaji z oceno 14,025 točke po napaki osvojil sedmo mesto.

Pričakovano je zmagal Kitajec Zhang Hongtao (16,375) pred Madžarom Krisztianom Berkijem (16,1). Aljaž Pegan bi moral v nedeljo na drogu loviti zmago, a je zaradi poškodbe njegov nastop vprašljiv.

"Kaj naj rečem? Danes sem se zelo dobro počutil, tudi na ogrevanju je bilo super in dobro sem začel vajo. Do rusa na enem ročaju je vse teklo brez težav, nato pa sem pri tem elementu z enim prstom zataknil za ročaj in zdrsnil z orodja. Nato sem do konca naredil lepo vajo, zato je škoda, a se napaka pri tako težkih vajah hitro zgodi," je povedal Bertoncelj, ki je že s svojo prvo uvrstitvijo na veliki finale dveletnega ciklusa svetovnega pokala, kjer nastopa le po osem najboljših telovadcev in telovadk na posameznih orodjih, dosegel uspeh kariere.

"Z minulo sezono sem lahko izjemno zadovoljen, treniral sem največ doslej, čeprav je res, da sem naredil tudi kar nekaj 'butastih' napak. A iz njih sem se marsikaj naučil. Kakorkoli gledam, na koncu sem se kljub temu, četudi z nekaj športne sreče, uvrstil na finalni spektakel med najboljših osem telovadcev na tem orodju in to je bil vso sezono moj cilj, ki sem ga tudi dosegel. To je brez dvoma moja krona dosedanje kariere," je še povedal 24-letni telovadec Narodnega doma, ki pa je z mislimi že pri novi sezoni: "Dejstvo je, da bo treba trdo delati še naprej. V vajo želim dodati še nekaj elementov, zato da bom z izhodiščno oceno konkurenčen tudi telovadcem iz ožjega svetovnega vrha. Manjkajo mi tri, štiri desetinke točke pri izhodišču, da se izenačim z najboljšimi."

Tudi ostali so delali napake

V finalu na konju, paradnem orodju legendarnega slovenskega olimpionika Mira Cerarja, so kar štirje telovadci naredili velike napake in padli z orodja, med njimi je bil tudi Bertoncelj. "Sašu je pri rusu zdrsnila roka, zato je moral z orodja. Poleg njega so s konja padli še trije telovadci iz svetovnega vrha, kar se pri tako težki sestavah, kot jih fantje izvajajo, rado zgodi. Preostali del vaje je zelo lepo naredil, zato je škoda napake, a kljub temu ne moreva biti nezadovoljna," pa je nastop svojega varovanca zadovoljno ocenil trener Sebastijan Piletič.

"Za nama je kar dobra sezona z nekaj smole, a na koncu se je k sreči vse dobro izteklo. Super je, da sva dobila priložnost za nastop na velikem finalu dveh sezon. Zdaj ima Sašo še toliko boljše izhodišče pred novo sezono kot lani. To, da pade z orodja, da naredi napako, se pač zgodi. A midva že razmišljava o novih elementih za povišanje izhodiščne ocene sestave. Ne še za tekme svetovnega pokala ali za evropsko prvenstvo, ampak dobro je, da ima v rokavu še kakšnega skritega aduta," meni Piletič.

Ne spreglejte