Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 9. 2020,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Allianz Cloud Milano Walter Gahadza Bellator 247 MMA Uroš Jurišič

Sreda, 30. 9. 2020, 9.00

3 leta, 6 mesecev

Uroš Jurišič po dveh letih spet v akciji

Slovenska zverina kljub težavam jasna: Pripravljen sem na vse, tudi na koleno v nos! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Uroš Jurišič | Uroš Jurišič poudarja, da pride v poštev le zmaga. | Foto Vid Ponikvar

Uroš Jurišič poudarja, da pride v poštev le zmaga.

Foto: Vid Ponikvar

Le še dober dan nas loči od borbe slovenskega MMA-borca Uroša Jurišića. V četrtek zvečer se bo v Milanu na dogodku druge najmočnejše MMA-organizacije na svetu Bellatorju udaril z Angležem Walterjem Gahadzo. Neporaženi slovenski borec (10-0), ki je v Italijo prispel v soboto, pravi, da gre vse po načrtih, v mislih pa ima le eno, to je zmaga. "Drugega ne bom sprejel," poudarja.

Za 27-letnim slovenskim borcem, ki se je nazadnje boril novembra 2018 v Kopru, je težko obdobje. Vrstile so se poškodbe, bil je udeležen v prometni nesreči, kar je posredno vplivalo tudi na to, da so se mu pri Titan FC odpovedali in mu brez boja odvzeli šampionski pas v veltrski kategoriji, ki si ga je poleti 2018 prislužil po zmagi nad Američanom Josejem Caceresom.

"Odvzem pasu je bil zame še najmanj, kar me je v tistem času skrbelo. Imel sem toliko drugih stvari v glavi. Tudi zredil sem se. Imel sem več kot 104 kilograme ...," nam je pred časom v pogovoru zaupal Jurišič.

Priznal je, da je v tistem obdobju pomislil, da bi vse skupaj končal, a s pomočjo dekleta, družine, ekipe in prijateljev je odgnal črne misli in se spet lotil dela, v četrtek zvečer pa ga po kalvariji, ki jo je preživel, čaka debitantska borba v Bellatorju, za UFC drugi največji MMA-organizaciji na svetu.

Koronavirus in stop za trenerja

V svojem kotu bo imel le enega človeka, ker mu organizatorji ne dovolijo pripeljati drugega. | Foto: Instagram & Imdb V svojem kotu bo imel le enega človeka, ker mu organizatorji ne dovolijo pripeljati drugega. Foto: Instagram & Imdb "Vse skupaj se čuti na vsakem koraku. Imamo sicer lep hotel, a ven ne smemo. Tudi treniramo kar v sobi, kar je v času, ko zbijaš kile, vse prej kot idealno. Tudi moj trener je bil pozitiven na koronavirus, zato je moral domov. Na dan borbe bom imel v svojem kotu le enega človeka. Želeli smo, da bi pripeljal nekoga drugega, a mi niso dovolili. Želeli smo sami plačati test, a naleteli na gluha ušesa, medtem ko ostali borci vseeno prihajajo. Predvidevam, da njih testirajo. Malce je vse skupaj čudno in marsikaj ni logično, a pustimo to, je pa res, da je vedno bolje ob sebi imeti več ljudi, a nimamo kaj, vemo, kakšen je načrt, tega se bom držal in to je to," je dogajanje v Milanu opisal Jurišič.

Gahadzo imel v mislih, to je pa tudi vse

"Kot sem že zadnjič povedal, sem presrečen, da sem nazaj. Vesel sem, da so priprave minile po načrtih, da smo se izognili poškodbam ... Komaj že čakam, da stečem v kletko in opravim svoj posel," uvodoma pove Ljubljančan, ki se bo na svoji prvi borbi v Bellatorju pomeril z izkušenim 32-letnim Londončanom Walterjem Gahadzo, za katerega bo to že peta borba v tej organizaciji. Ima dve zmagi in dva poraza, skupaj v MMA 18-5, kar pomeni, da ima za sabo še enkrat več borb kot slovenski borec.

"Seveda smo pogledali nekaj posnetkov in tudi na treningih izvajali določene tehnike, ki bi mi lahko prav prišle na borbi. Imeli smo ga v mislih, kaj dosti pa se vse skupaj ni spremenilo," doda.

Napovednik borbe, ki jo tako težko čakamo:

Drugega kot zmage ne bo sprejel

Po vsem, kar je doživljal v preteklih dveh letih, Jurišič pove, da drugega kot zmage nima v mislih. "Pripravljen sem na vse. Tudi na tri runde krvave vojne, a tudi po njej bom zmagovalec jaz. Drugega ne vidim, niti ne bom sprejel. Iz vsake situacije bom našel način, da se vrnem in na koncu zmagam. Pripravljen sem na najtežji možen scenarij, tudi na kolena v glavo in nos, a to nikakor ne bo razlog za predajo. Plan je, da se zmaga in samo to je pomembno," je pohod na 11. zaporedno profesionalno zmago napovedal Jurišič.

Višina Angleža ga ne skrbi, obžaluje le, da ne bo navijačev

Črni snajper, kot kličejo Angleža, je od slovenskega borca pet let starejši in tudi pet centimetrov višji. Zagotovo ima zato tudi daljši doseg udarca, a Urketa to niti malo ne skrbi.

"Kar se mene tiče, bi lahko bil višji tudi 50 centimetrov in ne verjamem, da bi to kaj vplivalo. Najbrž ima malce prednosti v dosegu, kar se pa tiče konstitucije telesa in mase na dan borbe, pa se mi zdi, da sva si zelo blizu," samozavestno pove, a doda, da Angleža ne podcenjuje, a toliko verjame vase, da so to, kar govori, le gola dejstva. Tudi lovljenje velterskih 77 kilogramov, kolikor mora tehtati dan pred borbo, mu ni delalo težav. Lažje ni bilo še nikoli, pove.

Nazadnje je bil v kletki pred skoraj dvema letoma, ko je v Kopru že v prvi rundi ustavil Gruzijca Shoto Gvasalio. | Foto: Vid Ponikvar Nazadnje je bil v kletki pred skoraj dvema letoma, ko je v Kopru že v prvi rundi ustavil Gruzijca Shoto Gvasalio. Foto: Vid Ponikvar

Četrtkov dogodek v oblaku Allianz v Milanu bo potekal brez navijačev. "Škoda, ker je ta koronavirus vse zafrknil. Verjamem, da bi bilo v nasprotnem primeru v Milanu veliko mojih navijačev. A nimamo kaj, upam le, da se bo vse skupaj hitro popravilo in se bodo počasi spet polnile dvorane," je še sklenil neporaženi Slovenec. 

Bellator 247, Milano:

Paul Daley - Derek Anderson (velterska kategorija)
Norbert Novenyi Jr. - Laid Zerhouni (srednja kategorija)
Kate Jackson - Denise Kielholtz (mušja kategorija)
Brian Moore - Simone D'Anna (peresna kategorija)
-------------------------------------------------
Mandy Böhm - Griet Eeckhout (mušja kategorija)
Kywan Gracie - Constanin Gnusariev (velterska kategorija)
Jade Jorand - Monika Chochlikova (atomska kategorija)
Walter Gahadza - Uroš Jurišić (velterska kategorija)
Lee Chadwick - Ederson Macedo (lahka kategorija)
Lewis Long - Giovanni Melillo (velterska kategorija)
Blaine O'Driscoll - Salah Elkas (mušja kategorija)
Christoper Dincan - Iamik Furtado

Preberite še:

Uroš Jurišič
Sportal Uroša Jurišiča čaka nevarni ''črni snajper'': Boljši sem v vseh segmentih!
Uroš Jurišič
Sportal Iskrena izpoved slovenskega borca #video
Ne spreglejte