Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2020,
13.58

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Teja Belak Olimpijske igre 2020 Tokio 2020

Četrtek, 20. 2. 2020, 13.58

4 leta, 2 meseca

Belakova še v igri, Bertoncelj si je že zaprl vrata na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Teja Belak | Bo Teji Belak uspelo priti na olimpijske igre? | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Bo Teji Belak uspelo priti na olimpijske igre?

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska telovadka Teja Belak je bila uspešna v kvalifikacijah svetovnega pokala v Melbournu, druge od zadnjih štirih postojank olimpijskih kvalifikacij za Tokio. Belakova se je na preskoku kljub težavam pri enem od skokov s 13,849 točke kot sedma uvrstila v sobotni finale. Medtem pa si je Sašo Bertoncelj na konju z ročaji že zaprl pot na OI.

Poleg Belakove, Ljubljančanka se bo v petek predstavila še v kvalifikacijah na gredi, si je finale preskoka z osmo oceno (13,733 točke) pritelovadila tudi Tjaša Kysselef, medtem ko je bila Lucija Hribar na dvovišinski bradlji 12. z oceno 11,966.

Najboljšo oceno preskoka ima po pričakovanjih gimnastična zvezdnica Jade Carey, z ameriško ekipo svetovna prvakinja z zadnjega prvenstva jeseni v Stuttgartu, ter svetovna podprvakinja na preskoku 2017 in 2019, ki je prejela povprečje 15,049 točke.

In če so telovadke danes dobro opravile svojo nalogo, pa se je zalomilo izkušenemu Bertonclju, ki si je po ponesrečenem nastopu že zaprl tudi vrata za pot v olimpijski Tokio.

Bertoncelj je svojo sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke opravil solidno, a s preveč očitnimi manjšimi napakami, tako da je z oceno 13,733 točke ostal zunaj finala najboljše osmerice na desetem mestu.

Darko Jorgić
Sportal Slovenski as s klubom napada dvojno zmago, z reprezentanco pa potuje na OI

"Seveda, Saševa ocena je povsem korektna, nimamo se kaj pritoževati. Vajo je opravil brez večjih napak, ni bila idealna, a te manjše napake so ga stale finala," je iz Melbourna sporočil selektor moške vrste Sebastijan Piletič, ki je dodal, da je s tem tudi konec upov na olimpijski nastop.

"Škoda. Že samo, če bi seskok naredil, kot zna, bi bil danes v kvalifikacijah nekje med tretjim in petim mestom," je dejal Piletič in dodal: "Sašo je res trdo treniral, zelo je garal in vso svojo energijo je usmeril v te kvalifikacije. Poskusili smo, dali vse od sebe, a se ni izšlo."

Zdaj Bertonclja marca čakata še dve kvalifikacijski tekmi za OI, v Dohi in Bakuju, a možnosti za olimpijski nastop nima več. Glavni vrhunec sezone zanj bo tako v olimpijskem letu, ko ni svetovnega prvenstva ali evropskih iger, spomladansko evropsko prvenstvo, ki bo za moške od 27. do 31. maja v Bakuju.

V Melbournu v petek čakajo kvalifikacije še Belakovo na gredi, Kysselefovo na gredi in parterju ter Hribarjevo na parterju.

Jani Brajkovič
Sportal Izkušeni Brajkovič ne bo rekel, da je lahko najboljši na svetu, a je lahko zelo blizu
Ne spreglejte