Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka na mivki

Petek, 25. 5. 2012, 15.00

8 let

BeachMaster zaradi finančnih težav odpovedan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največjega slovenskega turnirja v odbojki na mivki BeachMastra v letošnji sezoni najverjetneje ne bo. Organizatorji so ga bili zaradi finančnih težav, vsaj za zdaj, primorani odpovedati.

BeachMaster, ki je že od svoje prve izvedbe, leta 2009, veljal za enega največjih poletnih športno-zabavnih spektaklov pri nas, gre po poti mnogih športnih dogodkov in tekmovanj, za katere je bilo trenutno stanje v slovenskem gospodarstvu usodno. Čeprav je odbojka na mivki v svetu eden izmed najbolj priljubljenih športov, ki je v zadnjih letih tudi pri nas vse bolj pridobival na veljavi, organizatorjem BeachMastra ni uspelo zbrati dovolj finančnih sredstev, da bi lahko še četrtič izpeljali turnir, ki je postal prepoznaven tako v Sloveniji kot izven njenih meja.

"Trenutne razmere žal kažejo na to, da BeachMaster ne bo doživel svoje četrte izvedbe. Težave pri financiranju turnirja izhajajo iz splošnega pojava vse manjših investicij v športna sponzorstva med slovenskimi podjetji, ki v času krize iščejo možnosti varčevanja na vseh področjih. Športna sponzorstva so žal med tistimi, ne najbolj nujnimi investicijami podjetij. Obenem so bili sodelovanje primorani odpovedali tudi nekateri zvesti partnerji turnirja. Kljub temu, da bomo morali BeachMaster najverjetneje odpovedati, ostajamo v odbojki na mivki, saj smo pridobljena sredstva preusmerili v delo z mladimi odbojkarji in odbojkaricami ter v razvoj odbojke na mivki na Ptuju in v okolici," je pojasnil direktor turnirja Mitja Kmetec.

S tem pa usoda BeachMastra, ki je postal močno prepoznaven tako v Sloveniji kot izven njenih meja, saj je Ranca ob Ptujskem jezeru vsako leto, poleg najboljših slovenskih ekip, privabila tudi atraktivne dvojice iz Brazilije, Španije, Švedske, Danske, Slovaške, Češke, Madžarske, Srbije in Hrvaške, ni zapečatena.

"Dogovori s potencialnimi partnerji še vedno potekajo in v primeru, da bi vendarle uspeli pridobiti potrebna finančna sredstva, je za četrto izvedbo turnirja vse pripravljeno. V kolikor pa nam tokrat ne uspe, bomo BeachMaster znova skušali organizirati že prihodnje leto, ostajajo pa tudi dolgoročni načrti, torej organizacija enega od challenger oziroma satellite turnirjev pod okriljem Evropske odbojkarske zveze (Cev) ali Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB)," je še dejal Kmetec.

BeachMaster, ki je precej doprinesel tudi k prepoznavnosti Ptujskega jezera in samega mesta Ptuj, bi se moral odvijati 21. in 22. julija na Ranci ob "Ptujskem morju".

Ne spreglejte