Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2013,
21.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rijeka

Sreda, 23. 1. 2013, 21.41

7 let, 12 mesecev

Bankirke nadigrale Rijeko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branik so v zaostali tekmi 1. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale Rijeko s 3:0 (21, 20, 22).

Slovenske prvakinje se z Reke vračajo z novimi točkami. V preloženi tekmi prvega kroga so brez izgubljenega niza premagale domačo vrsto in storile še korak več k uvrstitvi med štiri najboljše klube, ki bodo v končnici odločali o naslovu. Če bodo Mariborčanke v petek v Lukni premagale Split, potem se jim nastop na sklepnem turnirju ne more več izmuzniti iz rok.

Gostje so v vseh treh nizih prikazale boljšo igro od gostiteljic, čeprav so se te hrabro kosale z njimi. Uvodni niz so Mariborčanke začele zanesljivo, točke pa dosegale z uspelimi napadalnimi akcijami in blokom. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodile 16:13, v nadaljevanju pa z zbrano igro obdržale vodstvo in dobile niz. Tudi v drugem nizu so ritem igre narekovale mariborske odbojkarice, ki so gostiteljicam povzročale težave z neugodnimi začetnimi udarci. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:13 za mariborsko vrsto, ki je z zanesljivo igro v polju in čvrsto v bloku prednost do konca niza povišala na pet točk.

Resnost se je obrestovala

Tretji niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so popravile igro v polju, ob prvem tehničnem odmoru pa vodile za točko. V nadaljevanju so Mariborčanke strnile svoje vrste, še zlasti dobro so začele izvajati začetne udarce, tako da so poskrbele za preobrat. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:14, do ključnih trenutkov pa so gledalci spremljali izenačeno igro. Gostje so v končnici povedle s 24:22, gostiteljice so osvojile še dve točki, preobrat pa jim ni uspel.

"Zadovoljni smo s točkami in tudi igro, čeprav je bilo na trenutke preveč napak. Dekleta so vso tekmo igrala resno in taka igra se jim je obrestovala. Je dobra spodbuda pred tekmo s Splitom, ki nam bi v primeru zmage odprla vrata končnice tega tekmovanja," je povedal pomočnik trenerja Nove KBM Branika Matjaž Hafner.

Ne spreglejte