Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 3 mesece

Bankirke na prvem derbiju boljše od prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 8. krogu 1. DOL za ženske je prvi derbi večnih tekmic med Novo KBM in Calcitom v pripadel Mariborčankam. Štajerke so v Tivoliju zmagale s 3:2 v nizih in ostajajo kot edine neporažene.

Prvi letošnji medsebojni obračun slovenskih prvakinj in podprvakinj, že nekaj let dveh najuspešnejših slovenskih ekip, je pripadel Mariborčankam, a so bili gledalci priča zanimivi tekmi, igro obeh ekip pa sta pohvalila tudi oba stratega, Gašper Ribič na klopi Ljubljančank in Sebastijan Škorc, ki vodi Novo KBM Branik. Samo srečanje je bilo sicer polno preobratov, saj so v prvem nizu močno prevladovale gostje, v drugem in tretjem so bile precej prepričljivejše igralke Calcita, ki so v četrtem nizu zapravile celo vodstvo s 24:21 in tako tudi tri zaključne žoge. V vedno nepredvidljivem petem nizu so Štajerke s kar nekoliko neverjetno serijo točk ušle na 11:4, a so se Ljubljančanke, tokrat brez pomoči Urške Igličar, borile in prednost izničile na vsega točko (10:11). V sami končnici tekme so bile še enkrat več prodornejše Mariborčanke, ki so svoje navijače med tednom razveselile z zmago v evropskem pokalu, Calcitovke pa so na gostovanju v ligi prvakinj v Novari prav tako pustile dober vtis. Kot zanimivost velja še omeniti, da so Ljubljančanke dosegle kar 19 blokov ter da je Iza Mlakar pri Mariboru napadala kar šestdesetkrat.

Goričankam primorski derbi

V tradicionalnem primorskem derbiju, ki je hkrati odločal o tretjem mestu na lestvici, so za favoritinje veljale Koprčanke, ki so doslej izgubile le proti vodilnima ekipama, Calcitu in Novi KBM Braniku, medtem ko so si Novogoričanke privoščile še spodrsljaj proti ljubljanskemu UOK Vitalu in bile nasploh nekoliko manj prepričljive. A odbojkarice GEN-I Volleyja so tokrat zaigrale odločno in z izjemo prvega niza ves čas narekovale ritem tekme ter po razburljivi končnici četrtega seta prišle do polnega izkupička točk.

Vital do pomembne zmage

Odbojkarice UOK Vitala so na težkem gostovanju v Puconcih, kjer je praviloma težko igrati tudi najboljšim ekipam, prišle do pomembne zmage in v neposrednem boju s Kemo za mesto v modri skupini v drugem dela prvenstva, poskrbele za razliko šestih točk. Aliansa, ki je med tednom prišla do prve letošnje zmage nad Zgornjo Gorenjsko, je v savinjskem derbiju proti Braslovčam tokrat zmogla le do enega niza, gorenjske odbojkarice pa so se veselile druge zmage v domači dvorani, potem ko so s 3:0 odpravile Formis.

Ne spreglejte