Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
19.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lipica preskakovanje ovir

Nedelja, 2. 6. 2013, 19.05

5 let, 1 mesec

Avstrijki Schindelejevi velika nagrada Lipice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada avstrijska tekmovalka Marianne Schindele je velika zmagovalka finalne tekme za veliko nagrado v Lipici, ki šteje za svetovni pokal v preskakovanju ovir.

S svojim konjem Outlaw II je edina odjahala parkur v dovoljenem času, brez podrte ovire, in se tako veselila svoje prve zmage na velikih tekmovanjih. Avstrijka, ki zadnja tri leta trenira v manjšem družinskem konjeniškem centru v okolici Beljaka, je ob hitrem in natančnem jahanju pustila za sabo štiri tekmovalce, ki so prav tako končali nastop brez podrte ovire, vendar so za to potrebovali več časa. Za Avstrijko so se uvrstili Nemka Jörne Sprehe, Bolgar Ruslan Petkov, Italijan Vincenzo Chimirri in njegova rojakinja Elisa Bozza. Najboljši slovenski tekmovalec Robert Bombek se je s svojo kobilo Colmino uvrstil na osmo mesto. Uspešen je bil tudi Tomaž Laufer z žrebcem Heart Stealer, osvojil je deseto mesto, med tem ko se je Urh Bauman z žrebcem Coriano Carthago uvrstil na 17. mesto.

V finalu srebrne ture je zmagal Italijan Filippo Marco Bologni s kobilo Fixdesign Lovestar. Najboljši Slovenec v finalu srebrne ture je bil Matjaž Krajnc z Aspektom na osmem mestu. Tudi v finalu bronaste ture je šla zmaga v Italijo. Slavila je Francesca Maggiore z žrebcem Argentofino, mlada slovenska tekmovalka Maja Habjan s kobilo Lupinchen je osvojila tretje mesto. V tekmi za mlade konje se je druge zaporedne zmage veselil Madžar Balazs Horvath z žrebcem PM Balougraf, najboljši Slovenec je bil Uroš Jordan s kobilo Stellea na desetem mestu.

Čez mesec dni dirka vpreg

Na mednarodnem konjeniškem dogodku v Lipici, ki šteje za svetovni pokal v preskakovanju ovir in ima tudi status kvalifikacijskega tekmovanja za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014, je nastopilo 67 tekmovalcev s 140 konji iz 14 držav.

Naslednji mednarodni konjeniški dogodek se v Kobilarni Lipica obeta že čez mesec dni, natančneje od 4. do 7. julija, ko bo na sporedu mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg.

Ne spreglejte