Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 6. 2019,
11.15

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

3

Natisni članek

Alenka Artnik prosto potapljanje potapljanje na vdih

Sreda, 12. 6. 2019, 11.15

4 leta, 10 mesecev

Kje so meje Alenke Artnik?

Svetovni rekord izboljšala še za dva metra! Poglejte si ta podvig. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

3

Alenka Artnik je zadnji dan azijskega pokala na Filipinih, kjer je v močni konkurenci nastopilo 70 tekmovalcev iz 21 držav, v disciplini z dvema plavutkama (CWTB) še izboljšala svojo rekordno znamko, ki jo je postavila v nedeljo. Svetovni rekord je zdaj izjemen – 92 metrov. "Zdaj se bodo morala dekleta res zelo potrudit," nam je dejala zelo zadovoljna Koprčanka.  

Po nedeljskem svetovnem rekordu in dosegu magične meje 90 metrov je po dnevu počitka Alenka v torek še popravila rekordno znamko. "Uspelo se mi je potopiti še dva metra globlje in v resnično čistem potopu še izboljšati rekordno znamko. Velika pohvala tudi organizatorjem za izjemno izvedbo tekmovanja ter hvala vsem za lepe besede in podporo," je zapisala Artnikova.

Artnikova je na Filipinih dvakrat izboljšala rekordno znamko, fotograf Potti Lau:

Fotogalerija
1 / 9

Nova moč v njeni ekipi

Alenka je okrepila tudi svojo ekipo in ji dodala kondicijsko trenerko: "Letos sem v priprave vključila kondicijsko trenerko Teo Košnjek, ki je sicer trenerka plavanja in kineziologinja. Tea ima glavno vlogo pri fizični in tehnični pripravi, sodelujeva pa od lanskega novembra. Izredno sem vesela najinega uspešnega sodelovanja, o katerem že pričajo rezultati sami. Upam le, da nama bo uspelo pridobiti dovolj sponzorskih sredstev za prihodnjo sezono, tako da me bo lahko spremljala in trenirala tudi v tujini, ne samo na daljavo."

Alenka se na Filipinih počuti kot doma. | Foto: Potti Lau Alenka se na Filipinih počuti kot doma. Foto: Potti Lau

Časa za počitek ne bo  

Po velikem uspehu na otoku Panglao, kjer trenira že od februarja, si bo vzela nekaj dni premora, nato pa že začela priprave na svetovno prvenstvo, ki bo od 6. do 11. avgusta na Roatanu v Hondurasu. "Tokrat bo v ospredju disciplina z monoplavutko. Trenutna fizična in mentalna forma sta izredno dobri, tako da se lahko posvetim adaptaciji na večje globine," je za konec povedala Artnikova. 

Koprčanka se je v tej disciplini na SP v Turčiji potopila na izjemnih 105 metrov, kar je bil nekaj časa tudi svetovni rekord, nato pa je ta mejnik izboljšala Italijanka Alessia Zechinni in se potopila še dva metra globlje.

Preberite še:

Alenka Artnik
Sportal Nov podvig Alenke Artnik: z norim potopom do novega svetovnega rekorda #video
Ne spreglejte