Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
6. 6. 2014,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka Alen Šket Danska Modena

Petek, 6. 6. 2014, 20.43

8 let

Alen Šket: Ni pritiska, veselim se večje minutaže

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji začenjajo z lovom na svetovno ligo. Svojo odisejado bodo začeli v torek v na Danskem, kjer se bodo dvakrat pomerili z domačini. Slovenci si želijo šestih točk.

Četa Luke Slabeta si je po osvojitvi drugega mesta v kvalifikacijski skupini za uvrstitev na EP zagotovila popravni izpit, na katerem se bo s Portugalsko udarila za vstopnico, ki vodi na evropsko prvenstvo.

Nato so imeli slovenski odbojkarji le tri dni prosto, ko je že sledil zbor za novo akcijo. Tokrat je pred njimi pomembna evropska liga, preko katere se lahko Slovenija uvrsti v že dalj časa želeno svetovno ligo. "Res je, po treh dneh počitka se nas je večina spet zbrala v Mariboru, nekateri igralci pa so dobili nekaj več počitka. Mislim, da so treningi potekali po načrtu, brez poškodb, tudi videlo se je, da smo vsi željni igranja in da že komaj čakamo, da se evropska liga začne," je za uvod povedal Alen Šket, ki bo odsotnosti Mitje Gasparinija prvi korektor in bo za razliko od kvalifikacij za EP ves čas v pogonu.

"Vse bo odvisno od naše igre"

S tem prihaja tudi večja odgovornost, ki pa se je član italijanske Modene ne boji. "Veselim se že večje minutaže, odgovornost sicer bo, ampak ne čutim nikakršnega pritiska. Upam, da bom čim bolje izkoristil priložnost in se vrnil v tekmovalni ritem."

Poleg Gasparinija na prvem od petih turnirjev v rednem delu evropske lige ne bo niti kapetana Tineta Urnauta, Alena Pajenka, Dejana Vinčića, se je pa z manjšo zamudo ekipi pridružil Klemen Čebulj, ki bo v Roskildeju pomagal slovenski izbrani vrsti. Na Danskem prideta v poštev le dve zmagi, in to ne kakršnikoli, meni Šket: "Cilji na Danskem so jasni. To je osvojitev vseh šestih točk in ne glede na to, s kakšno postavo bomo igrali, mislim, da smo boljši od Dancev. Seveda pa bo kot vedno vse odvisno od naše igre. S pravim pristopom lahko zastavljen cilj tudi dosežemo."

Danci, ekipa, ki grize do konca

Slovenci so imeli v preteklih akcijah kar nekaj težav z igranjem proti manj znanim ekipam, kako se izogniti podobnim napetim tekmam proti Danski? "Proti Dancem bo treba igrati na polno skozi celotno tekmo, so ekipa, ki grize do konca in se ne preda v nobenem trenutku. Upam, da smo pustili to slabšo igro proti manj znanim reprezentancam v kvalifikacijah in da začnemo že prvo tekmo maksimalno motivirano," še poudarja 26-letni odbojkar.

Ne spreglejte