Alen Dimic peti na drogu

Zadnji dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v azerbajdžanskem Bakuju je Alen Dimic nastopil v finalu na drogu in osvojil peto mesto. Preostali Slovenci so v finalih tekmovali v soboto, najboljši rezultat je zabeležila Teja Belak, ki je bila tretja na preskoku.

Alen Dimic je bil tokrat peti.

Alen Dimic je bil tokrat peti. Foto: Vid Ponikvar

Na drogu se je zmage danes veselil Japonec Naoto Hayasaka z oceno 14,333, drugi je bil Hrvat Anton Kovačević (14,000), tretji pa Litovec Tomas Kuzmickas (13,866). Pred Dimicem, ki je tekmovanje končal z oceno 13,633, je bil še Francoz Edgar Boulet (13,800).

"Alen je oba dneva dobro tekmoval. Na bradlji je izvajal svoj novi element, a je žal pri njem padel. Danes je bila na drogu zelo močna konkurenca, čeprav je delala napake. Alen je opravil vse tako, kot je bilo načrtovano. Vaja je bila dobra, ocena pa mogoče nekoliko prenizka. Kljub vsemu smo lahko zadovoljni z njegovo predstavo," je iz Bakuja sporočila slovenski selektor Sebastijan Piletič.

V soboto je Belakova osvojila tretje mesto na preskoku, na tem orodju je bila šesta Tjaša Kysselef. Četrti je bil Žiga Šilc na parterju, Dimic pa je na bradlji osvojil sedmo mesto.

Telovadce že čez nekaj dni čaka nova tekma svetovnega pokala, od srede do sobote bodo tekmovali v Dohi.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano