Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
19. 5. 2015,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak kanu Peter Kauzer Benjamin Savšek Sašo Taljat Luka Božič

Torek, 19. 5. 2015, 14.32

8 let

Aktualna svetovna prvaka še najbolj zadržana

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske kajakaše in kanuiste na divjih vodah čakajo prve pomembnejše tekme v letošnji sezoni. Tako slalomisti kot spustaši se bodo potegovali za evropske naslove.

Tudi letos so v obeh ekipah visoka pričakovanja, saj so se lani z največjih tekmovanj vrnili s številnimi medaljami. Zelo uspešni so bili predvsem slalomisti, ki bodo v letošnji sezoni lovili kvote za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Naslednji konec tedna jih že čaka evropsko prvenstvo v nemškem Markkleebergu. Slovensko zastavo bo zastopalo deset čolnov, medalje pa so dosegljive v vseh disciplinah. Kljub temu so bili vsi slovenski reprezentanti zelo zadržani pri svojih napovedih.

Peter Kauzer: Na evropskem prvenstvu bi rad pokazal vse, kar znam

V kajaku ima največ možnosti povratnik na kajakaške proge Peter Kauzer. Hrastničan je lani na EP na Dunaju zasedel 7. mesto. Na prvi tekmi svetovnega pokala si je poškodoval ramo in moral izpustiti celotno sezono. "Težko že pričakujem tekme. Na evropskem prvenstvu bi rad pokazal vse, kar znam, je pa res, da je letošnji glavni cilj svetovno prvenstvo v Londonu," je na novinarski konferenci povedal Kauzer, ki pravi, da v letošnji sezoni ne namerava spuščati tekem.

Zelo visoko meri drugi z zadnjega svetovnega prvenstva v ZDA Benjamin Savšek. Beni je že na zadnjih izbirnih tekmah pokazal, da je tudi na začetku letošnje sezone v dobri formi. Tacenski kanuist ima že medaljo z evropskega prvenstva v Augsburgu, kjer je bil leta 2012 tretji. "Poskušal bom maksimalno dobro dirkati. Vem, da sem se sposoben uvrstiti med deset najboljših, tam pa je zelo tanka linija med tekmovalci in lahko se zgodi karkoli."

Še posebno zadržana sta bila aktualna svetovna prvaka in tretja z EP na Dunaju v kanuju dvosedu Sašo Taljat in Luka Božič. Luka bo imel tudi letos dvojni tekmovalni program, a bo imel dve tekmi manj kot prejšnja leta, saj ne tekmuje več v konkurenci mlajših članov. "Mislim, da sem se v zadnjih letih že navadil na dvojni program, tako da imamo vse pod nadzorom. Tudi v novi sezoni imam nove izzive, a jasno je, da je glavni cilj svetovno prvenstvo v Londonu in upam, da bom takrat najbolje pripravljen. O ciljih ne bi govoril," je povedal mlajši član primorskega dvojca.

Spustaši se odpravljajo v Banjaluko

Teden dni pozneje ( 2. junij – 7. junij) se v Banjaluko odpravljajo kajakaši in kanuisti na divjih vodah. Tam bo potekalo evropsko prvenstvo v klasičnem spustu in šprintu. Slovenski tekmovalci na najvišja mesta merijo v šprintu, kjer je najmočnejše orožje med kajakaši Nejc Žnidarčič. Primorski kajakaš brani naslov evropskega prvaka izpred dveh let. "Proga v Banjaluki mi je všeč, saj sem tam že dvakrat zmagal. Glavni cilj je svetovno prvenstvo v šprintu na Dunaju, kjer branimo ekipno zlato in drugo mesto posamezno," je povedal Nejc, ki svojih medalj z največjih tekmovanj že zdavnaj ne šteje več.

Ne spreglejte