Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ACH Volley pokal Slovenije Calcit Volleyball Panvita Pomgrad

Četrtek, 7. 1. 2016, 18.48

8 let

ACH Volley in Calcit Volleyball v vlogi favoritov, a …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V soboto in nedeljo bo v Kamniku na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije za odbojkarje.

ACH Volley, ki brani lanski naslov iz Šempetra, bo v soboto v prvem polfinalnem obračunu ob 15. uri igral s Panvito Pomgradom, ob 20.30 bosta igrala še Calcit Volleyball in Krka. Finalna tekma bo v nedeljo ob 19. uri.

Ljubljančani in Sobočani so se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, zadnjič nekaj dni pred novim letom na turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu. Tako kot na prvenstveni tekmi v Murski Soboti so tudi v Zagrebu slavili varovanci Bogdana Kotnika, a so se morali obakrat zelo potruditi za zmago. Medtem ko so se soboški odbojkarji po turnirju v Zagrebu lahko posvetili samo treningom, so devetkratni zmagovalci pokala Slovenije v Tivoliju igrali srednjeevropsko ligo. V ponedeljek so premagali Spartak Myjavo, v sredo pa izgubili s Hypo Tirol Innsbruckom.

"Panvita je dobra ekipa, vendar menim, da bi jo ob angažirani igri morali premagati. Ko smo proti njim zašli v težave, smo zato, ker nam je popustila zbranost. Vsi se zavedamo, kakšen vložek pomeni finale pokala Slovenije, zato od svojih igralcev in celotnega strokovnega vodstva pričakujem stoodstotni odnos, zbranost in motivacijo. Verjamem v nas, saj kažemo dobro formo, ki pa jo moramo podkrepiti še z zbranostjo v bloku. Nikomur ne bo lahko napadati na naš blok. Za nas je vse jasno, skromno stopamo v finalni turnir, ampak z jasnim ciljem. Šteje le zlata medalja in to je naša odgovornost," pred sobotno tekmo s Sobočani pravi Kotnik, trener ACH Volleyja.

"Obe letošnji tekmi sta se končali s tesno zmago Ljubljančanov. Na obeh bi bil rezultat lahko drugačen, sploh na prvi tekmi v Murski Soboti, ko smo vodili že z 2:1. Mislim, da so pokalne tekme specifične, saj odloča ena tekma. Veliko bo odvisno od dnevne forme ter tega, kdo bo tekmo odločneje in bolj zbrano začel. Za zmago bomo morali dobro servirati in njihovemu korektorju Ericu Mochalskemu zmanjšati odstotek napada, da ne bo tako prodoren. Če nam to uspe, poleg naše dobre igre v napadu, lahko razmišljamo v zmagi," pred dvobojem z Ljubljančani meni Aljoša Bogožalec, korektor ekipe Panvita Pomgrad, ki do zdaj še ni osvojila pokalne lovorike.

V lanski sezoni se Kamničanom ni uspelo prebiti na zaključni turnir, saj so jih v četrtfinalu zaustavili odbojkarji ACH Volleyja. V letošnji se z njimi lahko pomerijo v finalu, predlani so jih presenetili v polfinalu turnirja v Mariboru, toda za uvrstitev v finale bodo morali v soboto premagati Krko. Podobno kot ACH Volley je tudi Calcit Volleyball v nedeljo in torek igral na turnirju srednjeevropske lige. V nedeljo so z 1:3 izgubili z zagrebško Mladostjo, v torek so s 3:2 premagali Mladost iz Kaštele.

"Pred nami je tekmovanje, ki ob državnem prvenstvu za nas največ pomeni. Za zdaj smo na dobri poti, je pa res, da ima Krka zelo dobro ekipo. Novomeščani že nekaj sezon igrajo praktično v isti zasedbi, za nas so bili vedno neugoden nasprotnik, letos so močnejši za izkušenega prostega igralca Miho Plota in v pokalnem tekmovanju tudi za Daneta Mijatovića. V tej zasedbi bodo še toliko bolj nevarni. Vso tekmo bomo morali odigrati na visoki ravni, brez padcev v igri, kot se nam je dogajalo na obeh tekmah s hrvaškima ekipama," pred sobotno tekmo s Krko pravi Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa, ki se je med novoletnimi prazniki zastrupil s hrano in izgubil tri kilograme. Kamničani so se do zdaj svoje edine lovorike v pokalnem tekmovanju veselili leta 2001.

Brez pokalne lovorike so še novomeški odbojkarji, ki so svojo zadnjo tekmo odigrali 23. decembra, ko so v državnem prvenstvu doma izgubili z Mariborom. "Med prazniki nam je uspelo sestaviti šest treningov. Nekateri več, nekateri manj zaradi različnih obveznosti in bolezni. Zagotovo nismo v takšnem ritmu kot druge ekipe, ki igrajo tekme srednjeevropske lige, smo pa zato morda bolj željni žoge. S Kamničani dolgo nismo mogli igrati enakovredno, v zadnjih letih pa smo oboji pokazali kar nekaj dobrih medsebojnih predstav, predvsem v Kamniku. V tekmo bomo šli zato z dobrimi občutki, saj zdaj že vemo, da lahko igramo tudi proti zelo kakovostni ekipi Kamnika. Bilo bi zelo nespoštljivo do Calcita, če bi rekli, da bomo prišli na turnir samo sodelovat. Na koncu bo zmagal boljši, tako kot vedno," pravi Nejc Rojc, trener odbojkarjev Krke.

Ne spreglejte