SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ACH Volley ima novega trenerja

1

termometer

Vodstvo slovenskega odbojkarskega prvaka ACH Volleyja je še pred koncem sezone zamenjalo trenerja.

Dosedanjega stratega Dragutina Baltića je nadomestil njegov dosedanji pomočnik Radovan Gačić, so danes sporočili iz kluba.

"Vodstvo moštva ACH Volley je sprejelo odločitev, da še pred koncem odbojkarske sezone 2007/2008 prekine sodelovanje z glavnim trenerjem ekipe Dragutinom Baltičem zaradi objektivno dosegljivih, a vendarle ne doseženih rezultatov v okviru letošnjega najbolj elitnega tekmovanja, evropske lige prvakov. Ker moštvo vstopa v najbolj pomembno obdobje sezone, ko mora ves čas in vso energijo usmeriti v maksimalno pripravo na vse tri končnice, to je zaključni turnir srednjeevropske lige prihodnji teden v Innsbrucku, zaključni turnir za pokal Slovenije v marcu in zaključek državnega prvenstva v aprilu, je vodstvo sklenilo izjemno pomembno vlogo glavnega trenerja zaupati dosedanjemu pomočniku Radovanu Gačiću. Novi glavni trener svojo vlogo prevzema že danes. Kondicijski trener in fizioterapevt ekipe ostaja še naprej Marko Šercer. V prihodnjih dneh bo poskrbljeno tudi za novega pomočnika glavnega trenerja, tako da bo strokovni del ekipe sestavljen v najkrajšem možnem času," so v klubu zapisali v izjavi za javnost.

"Ocenili smo, da je ukrep zamenjave glavnega trenerja v tem trenutku nujen, Dragutinu Baltiću pa se zahvaljujemo za ves njegov dosedanji trud. Prav tako že intenzivno delamo na oblikovanju ekipe za prihodnjo sezono. Trudili se bomo, da ostane homogena in tako kakovostna, da bo kos zahtevnim nalogam zlasti v ligi prvakov. V tem trenutku z veseljem lahko sporočimo novico, da smo v teh dneh že podpisali štiriletno pogodbo z enim najboljših liberov v Evropi, Sebastijanom Škorcem," je odločitev vodstva komentiral predsednik UO kluba Rasto Oderlap.

Osvojiti vse tri preostale lovorike

"Z Gačičem smo se dogovorili, da bo glavni trener do konca sezone 2007/2008. Po koncu sezone bomo videli, kako naprej. Morebitno podaljšanje bo seveda odvisno od rezultatov, ki jih bo z ekipo dosegel v interligi, slovenskem državnem prvenstvu in pokalu. Pričakujemo vse tri lovorike. Sicer je imel Radovan pred odhodom Baltiča z nami podpisano pogodbo še za naslednjo sezono, a kot pomočnik trenerja. Sedaj se je pač situacija spremenila. Baltič je moral oditi, ker ni izpolnil zastavljenih ciljev: na dosegu roke je imel uvrstitev med 12 najboljših ekip v ligi prvakov, a je ni izkoristil. Mislim, da bi se morali realno prebiti v končnico 12. Za nameček pa se nismo uvrstili niti v pokal CEV. Medtem ko smo z liberom Škorcem podaljšali sodelovanje za naslednja štiri leta, se dogovarjamo tudi z ostalimi igralci, ki jim po koncu letošnje sezone poteče pogodbe. Več bo znanega v naslednjem mesecu" pa je dodal izvršni direktor kluba Gregor Humerca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin