Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2008,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2008, 22.28

8 let

ACH premočan za Innsbruck

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleya so v 12. krogu srednjeevropske lige doma premagali Hypo Tirol Innsbruck.

Dvoboj so bolje začeli Avstrijci, ki so imeli štirikrat prednost dveh točk, a so jih gostitelji z asom Pajenka ujeli na 7. točki. Čuturič je z dvema neubranljivima servisa poskrbel, da je njegovo moštvo prišlo do prve nekoliko bolj otipljive prednosti (12:10), ki je ob drugem tehničnem odmoru predvsem zaradi borbenosti še narasla (16:12). Gostom, ki so jim veliko težav povzročali servisi Satlerja, se do konca kljub razpoloženemu Mellitzerju ni uspelo več približati in Gorenjci so povedli z 1:0.

Dobra igra aktualnih zmagovalcev lige se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Po prvem tehničnem odmoru je bilo na semaforju 8:5, po drugem pa že 16:10, čeprav so Blejci nasprotniku s servisi podarili kar šest zaporednih točk (od 4. do 9. točke). Neprepričljivi servisi in nezbranost so se nadaljevali in Avstrijci so se po zaostanku s 15:19 približali na 19:21. Domači trener Baltić je vzel pol minute odmora, napotki so pomagali in vodstvo se je povečalo na 2:0.

Začetek tretjega dela je kazal na to, da bodo Slovenci medsebojni dvoboj dobili s 3:0. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili 8:5 ter imeli vse niti v svojih rokah. Toda Innsbruck se ni predal. Najprej je izenačil na 13:13, nato pa še povedel s 15:14. Prišlo je do zanimive in negotove končnice, gostitelji so celo imeli zaključno žogo za gladko zmago, a niz so vseeno dobili Avstrijci.

Ti so dobro igro prenesli tudi v začetek četrtega niza. Povedli so s 4:1, a domači so se vendarle zbrali. Razigral se je Thomas, ki je bil s tremi točkami najbolj zaslužen, da so prvaki spet prešli v vodstvo (8:6). Innbrucku je po zaslugi Da Silvo izenačil na 9:9, nato pa si do 20. točke nobeno izmed moštev ni uspelo priigrati večje prednosti od ene točke. Odločala je končnica, v kateri so bili igralci ACH Volleya bolj zbrani.

Ne spreglejte