SiolNET. Sportal Avtomotošport
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj bi se moral Marquez zgledovati po Rossiju iz leta 2006?

4

termometer

 | Foto:
Če bo Marcu Marquezu v letošnji sezoni uspel podoben preobrat, kot je Valentinu Rossiju leta 2006, lahko še zmeraj ubrani naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Marc Marquez ima po šestih letošnjih dirkah 49 točk zaostanka za vodilnim dirkačem prvenstva MotoGP Valentinom Rossijem. Italijan je imel leta 2006 kar 51 točk zaostanka. Bil je še v bolj nezavidljivem položaju, kot je danes Marquez: čeprav je bilo takrat do konca sezone samo še pet dirk, je prišel na finale v Valencio s prednostjo osmih točk, a potem vse prigarano zapravil, ker je padel. Svetovni prvak je postal Nicky Hayden.

Marquez ima letos na voljo še dvanajst dirk in 300 točk (Rossi je imel leta 2006 pet dirk in 125 točk). Marc mora torej kopirati Rossija iz leta 2006, a le z zadnjih štirih dirk. Na finalu v Valencii ne sme pasti kot Rossi in mora obdržati prednost, ki jo bo prinesel v finale. Seveda ob predpostavki, da bi bili priča podobnemu scenariju, kot je bil tisti leta 2006.

A sodeč po trenutnem stanju v kraljevskem razredu glavne grožnje za veliki preobrat Marquezu ne bo predstavljal Rossi, temveč Lorenzo, ki je, kot vse kaže, spet našel samega sebe. In ker je Jorge bolj kakovosten dirkač, kot je bil Nicky, bo imel Marc bistveno težje delo, kot ga je imel Rossi leta 2006.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin