Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2019,
14.37

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Matej Žagar speedway

Nedelja, 9. 6. 2019, 14.37

4 leta, 10 mesecev

Speedway, kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Žagar uspešen v kvalifikacijah za SP 2020

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Matej Žagar | Matej žagar si je v slovaški Žarnovici zagotovil napredovanje na zaključni del kvalifikacij. | Foto Grega Valančič / Sportida

Matej žagar si je v slovaški Žarnovici zagotovil napredovanje na zaključni del kvalifikacij.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Speeedwayisti so konec tedna opravili tri četrtine prvega dela naloge v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v naslednji sezoni. Prvi korak je uspešno prestal tudi slovenski prvak Matej žagar, ki si je v slovaški Žarnovici s četrtim mestom zagotovil napredovanje na zaključni del avgusta v hrvaškem Goričanu.

Kvalifikacij za naslednjo sezono se udeležujejo tudi številni najboljši dirkači na svetu, udeleženci elitne serije Grand Prix, saj lahko na ta način dobijo vstopnico za SP, tudi če v letošnji sezoni ne bodo uspešni in si ne bodo zagotovili mesta med prvo osmerico, ki avtomatično dobi pravico nastopa v naslednji sezoni.

Konec tedna so bile na sporedu tri kvalifikacijske dirke, z vsake si je nastop na zaključno kvalifikacijsko preizkušnjo (Grand Prix Challenge) v hrvaškem Goričanu 24. avgusta zagotovila prva četverica.

Na Slovaškem četrti, Poljak razočaran

Žagar je nastopil v slovaški Žarnovici, kjer je po dodatni vožnji končal na četrtem mestu za Švedom Petrom Ljungom, prvi dve mesti sta osvojila Danec Anders Thomsen in domačin Martin Vaculik, ki tako kot Žagar letos nastopa v SP. Največje razočaranje na tej dirki je doživel nekdanji svetovni podprvak Poljak Jaroslaw Hampel z le devetim mestom.

Britanec Craig Cook je zmagal doma v Glasgowu, napredovali pa so še Danec Niels-Kristian Iversen, Šved Pontus Aspgren in domačin Robert Lambert; izpadel pa je svetovni prvak iz leta 2012 Avstralec Chris Holder.

V francoskem Lamothu je bil najhitrejši domačin David Bellego, drugi je bil Britanec Chris Harris, tretji in četrti pa Danca Mikkel Michelsen in Max Fricke. Na startnem seznamu te dirke je bil tudi Slovenec Nick Škorja, ki pa ni nastopil.

V ponedeljek bo na sporedu še zadnja kvalifikacijska preizkušnja v nemškem Abensbergu, kjer bo napredovanje v Goričan lovil še en slovenski predstavnik Matic Ivačič.

Preberite še:

Matej Žagar
Sportal Zmarzlik zmagovalec v Krškem, Žagar brez polfinala
Matej Žagar
Sportal Zmaga na Dansko, Žagar 10.
Ne spreglejte