Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 12. 2011,
9.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Romain Grosjean

Sobota, 10. 12. 2011, 9.04

8 let, 1 mesec

"Z Räikköneom in Grosjeanom v treh letih prvaki"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Načrt je, da v dveh, treh letih postanemo prvaki," je ob predstavitvi Romaina Grosjeana za ekipnega kolega Kimiju Räikkönenu v Lotus Renaultu dejal vodja moštva, Eric Boullier.

Letos Renault, naslednje leto Lotus z renaultovimi motorji. Letos Vitalij Petrov, Nick Heidfeld, Bruno Senna in na bolniški Robert Kubica, naslednje leto nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen in aktualni prvak serije GP2 Romain Grosjean. Francosko-angleška ekipa začenja znova. Kot je na novinarski konferenci z Grosjeanom v Parizu dejal šef ekipe, Eric Boullier, se nameravajo najkasneje čez tri leta vrniti na sam vrh formule 1. Tam so bili nazadnje v sezonah 2005 in 2006 s Fernandom Alonsom.

"Zamenjali smo oba dirkača, kar ni najbolj priljubljeno, a to odgovarja želji našega lastnika, da znova postanemo ekipa s samega vrha. Načrt je, da v dveh, treh letih postanemo prvaki," je strnil Eric Boullier. Romain Grosjean je te besede pospremil z nasmehom: "Svetovni prvak žez dve, tri leta? Meni je prav." V Švici rojen Francoz zatrjuje, da je pripravljen na svoj drugi poizkus v elitnem dirkaškem tekmovanju. "Imel sem nenavadno pot v formulo 1. Leta 2009 se moja zgodba ni končala na najbolj glamurozen način, a to je bilo potrebno, da sem dozorel. Vztrajnost se splača."

Če je leta 2009 Grosjean dirkal ob prvaku Alonsu, bo zdaj ob prvaku Räikkönenu. "Sem že kar navajen, da dirkam skupaj s svetovnim prvakom. Skušal mu bom biti enakopraven. Sicer dve leti ni dirkal, a je pravi prvak in bo gotovo zelo hiter." Romain se veseli tudi na novo obujenega rivalstva s svojim rojakom Charlesom Picom, ki bo debitiral z ekipo Marussia (letos Virgin).

In kaj je zdaj s Kubico? Ga je Lotus Renault povsem odpisal? "Ne vem, če bosta Lotus in Kubica še imela skupno prihodnost. Imamo dva dirkača, kdo bo rezerva bomo še videli." Potem ko je prišli do kratkega stika o Robertovi (ne)pripravljenosti na začetek sezone, so pogovori s Poljakovim agentom obstali na mrtvi točki, dodaja Eric Boullier.

Ne spreglejte