Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
13. 10. 2012,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel Red Bull Lewis Hamilton McLaren Ferrari Mark Webber

Sobota, 13. 10. 2012, 7.09

8 let

Vettel premagan, njegova izzivalca iz druge vrste

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši na treningih in v prvih dveh delih kvalifikacij Sebastian Vettel je bil v finalu deseterice vendarle premagan! "Pole position" za VN Koreje si je pridirkal Mark Webber.

Mark Webber (Red Bull) bo tridesetič v karieri štartal iz prve vrste oziroma enajstič s prvega štartnega mesta. V odločilnem delu kvalifikacij je bil slabo desetinko hitrejši od Sebastiana Vettla (Red Bull), ki v drugem hitrem krogu ni popravil svojega časa. Jezil se je, češ da ga možje na komandnem mestu niso opozorili, da je pred njim na stezi Felipe Massa (Ferrari). V drugi vrsti bosta na nedeljski VN Koreje Nemčeva glavna izzivalca za naslov prvaka Lewis Hamilton (McLaren) in vodilni v dirkaškem seštevku Fernando Alonso (Ferrari). Za razliko od prostih treningov, kjer je imel Red Bull visoko prednost, sta v finalu kvalifikacij slednja zaostala le dve oziroma tri desetinke.

Da je prenovljeni Lotusov dirkalnik vendarle boljši, sta s petim in sedmim mestom dokazala Kimi Räikkönen in Romain Grosjean. Finec je za Webbrom zaostal le štiri desetinke. Le Nico Hülkenberg (Force India), Nico Rosberg in Michael Schumacher (oba Mercedes) v finalu deseterice niso bili konkurenčni za prve tri vrste in bodo štartali na mestih od osem do 10.

Button in Perez šele v šesti vrsti

V prvem delu kvalifikacij sta bila najhitrejša dirkača Red Bulla (Vettel prvi s časom 1:38,208). Button je na tretjem mestu zaostal štiri desetinke, nato pa so bile razlike zelo majhne - Alonso in Hamilton sta na 16. in 17. mestu zaostala manj kot sekundo! Potem ko je naredil napako v drugem hitrem krogu, je Bruno Senna (Williams) kvalifikacije končal na 18. mestu. Novo razočaranje za Brazilca, ki se bori za sedež za 2013. Za njim so bili le dirkači Caterhama, Marussie in HRT-ja.

Vettel je bil številka 1 tudi v drugem delu kvalifikacij (s časom 1:37,767 dve desetinki pred Alonsom). Priča smo bili prvim presenečenjem. Razlike so bile tako majhne, da so bile te pravzaprav pričakovane. Čeprav sta zaostala le sedem desetink, sta na 11. in 12. mestu končala bodoča ekipna kolega Jenson Button (McLaren) in Sergio Perez (Sauber). Vrsto za njima bosta na štartu 16. dirke sezone Kamui Kobajaši (Sauber) in Paul di Resta (Force India). V zaključku tega dela kvalifikacij je ob progi parkiral 16-uvrščeni Daniel Ricciardo (Toro Rosso). Izobesili so rumene zastave. Možno je, da jih je kdo spregledal, ni spustil plina in se tako uvrstil v deseterico.

Ne spreglejte