Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
3. 4. 2019,
9.50

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP Andrea Dovizioso

Sreda, 3. 4. 2019, 9.50

5 let

MotoGP

Valentino Rossi je bil kljub drugemu mestu razočaran. Kaj ga je zmotilo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15
Valentino Rossi | Valentino Rossi že pogleduje naprej in se želi bolj približati Marcu Marquezu. | Foto Gulliver/Getty Images

Valentino Rossi že pogleduje naprej in se želi bolj približati Marcu Marquezu.

Foto: Gulliver/Getty Images

Konec tedna je v Argentini potekala dirka za VN Argentine, na kateri je z veliko prednostjo slavil Marc Marquez. Španec je imel pred drugouvrščenim Valentinom Rossijem skoraj deset sekund prednosti, kar legendarnega italijanskega dirkača najbolj skrbi.

Valentino Rossi, Marc Marquez, Andrea Dovizioso
Sportal Sta Rossi in Marquez le zakopala bojno sekiro? #video

Valentino Rossi je italijanskim medijem priznal, da je razočaran nad velikim zaostankom, čeprav je po lanskem juliju šele prvič stal na stopničkah. Dirkač Yamahe je sicer navdušil v zadnjem krogu, ko je prehitel Andreo Doviziosa in tekmo končal na drugem mestu.

Valentino Rossi se je po dolgem času uspel prebiti na stopničke. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi se je po dolgem času uspel prebiti na stopničke. Foto: Gulliver/Getty Images Rossi: Prednost desetih sekund je ogromna

Po tekmi je 40-letni Rossi dejal, da je vozil kot v mlajših letih, a najbolj ga je zmotilo to, kako se je Marc Marquez odpeljal naprej.

"Vesel sem, da sem v prvenstvu na tretjem mestu, za Marquezom in Doviziosom, ki sta tudi favorita. Vseeno mislim, da moramo razmišljati od dirke do dirke. V Yamahi imamo dobro ekipo. Trdo delamo, ampak pred seboj imamo zelo težek izziv. Zagotovo sta oba (Marquez in Dovizioso, op. p.) velika favorita, zato moramo delati, da bomo lahko bolj konkurenčni. Poskušali bomo ostati bližje Marquezu, ker je prednost desetih sekund ogromna. Raje bi videl, da bi imel prednost treh sekund in da bi ga lahko na progi kdaj videl," je povedal Rossi, ki v prvenstvu za Špancem trenutno zaostaja 14 točk.

Andrea Dovizioso (levo) velika prednost Marca Marqueza ne skrbi. | Foto: Gulliver/Getty Images Andrea Dovizioso (levo) velika prednost Marca Marqueza ne skrbi. Foto: Gulliver/Getty Images

Doviziosa velika prednost ne skrbi

Andrea Dovizioso, tretji na dirki v Argentini, se s tem ne obremenjuje, saj meni, da je bil Marquez v lanski sezoni še bolj dominanten. "Razlika, ki si jo je ustvaril Marquez, je pomembna, a lahko bi bila še večja. Lani nas je lahko premagal s še večjo razliko, zato me to ne skrbi preveč. Težava je bila v tem, da je imel boljši tempo, medtem ko smo bili mi počasnejši. Nismo imeli možnosti, da bi se borili z njim," je povedal Dovizioso.

Ni hotel delati neumnih napak

Dovizioso je med drugim razkril, zakaj v zadnjem krogu ni poskušal prehiteti Rossija. Kot je dejal, ga je bilo strah, da bi zletel s steze, saj na določenih delih ni imel dobrega oprijema.

"Nisem hotel delati neumnih stvari, saj bi s tem v zadnjem krogu izgubil 16 točk. To ne bi bila dobra ideja. Med dirko nisem bil najbolj zadovoljen s pnevmatikami, saj v primerjavi z Marcom nisem bil dovolj hiter in si prav tako nisem mogel ustvariti prednosti pred Rossijem. Valentino je lahko zelo dobro spremljal mojo vožnjo in naredil načrt, kako me bo prehitel v zadnjem krogu. Na to nisem mogel odgovoriti," je še povedal 33-letni voznik Ducatija.

MotoGP VN Argentine
Sportal Marquez prepričljivo do zmage, Rossi v boju za drugo mesto ugnal rojaka
Ne spreglejte