Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 10.10

6 let, 6 mesecev

Valentino Rossi: Če se ne želiš iti te igre, je bolje, da ostaneš doma

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnji konec tedna smo na dirki v Avstraliji na Phillip Islandu v razredu MotoGP videli eno najzanimivejših dirk v letošnji sezoni. Bilo je veliko kontaktov in nevarnih situacij. Kot je po dirki povedal Valentino Rossi, je to del igre.

V 27 krogih dirke v Avstraliji smo lahko med dirkači gledali pravo vojno. Rossi meni, da je bila to bitka sezone, desetletja ali mogoče celo ena izmed najboljših dirk v njegovi karieri. Devetkratni svetovni prvak je dirko končal na drugem mestu in bil presrečen, saj se vrača po dvojnem zlomu noge.

Včasih je tudi jezen

"Bili so zelo agresivni," je uvodoma povedal Italijan in dodal: "V zadnjih nekaj letih se je raven agresivnosti med dirkami zelo dvignila. Še posebej z mladimi dirkači, ki prihajajo iz razreda Moto2. Čeprav si zaradi tega včasih jezen, ne moreš ničesar spremeniti. Je nekoliko nevarneje, ampak to je del igre. Če se je ne želiš iti, je bolje, da ostaneš doma."

Po dirki so se na njegovem kombinezonu (na rami, op. p.) videle sledi gum, ki so ostale po stiku z enim od dirkačev. Pravzaprav je šlo za bližnje srečanje med njim in Marcom Marquezom (Honda). "Videl sem gumo zelo blizu in bil zelo radoveden, kdo je bil … Vem, da je bil Zarco, Iannone ali Marquez," je z nasmehom razlagal Rossi. Po pravem boju je dirko končal na drugem mestu in bil s svojim rezultatom izjemno zadovoljen.

Valentino Rossi je po tekmi dejal, da bi lahko sledil Marcu Marquezu, če se zadaj ne bi prehitevali med seboj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi je po tekmi dejal, da bi lahko sledil Marcu Marquezu, če se zadaj ne bi prehitevali med seboj. Foto: Guliverimage/Getty Images

Moraš biti še bolj neumen kot oni

"Vesel sem, da sem bil konkurenčen. Za seboj imam težko obdobje, ko sem se vračal po poškodbi noge. Zelo težko je, ko imaš takšno poškodbo. Veliko moraš delati in sploh se ni lahko vrniti. Ta rezultat je pomemben za Yamaho in za vso ekipo. Bila je neverjetna dirka, klasična dirka na Phillip Islandu. Zelo sem užival."

Tudi tokrat je 38-letnik takoj po dirki poskrbel za zanimive izjave. "Vsi dirkači spredaj so bili zelo agresivni, tako da moraš biti še bolj neumen od njih," je na novinarski konferenci dejal Italijan, ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto.

Ne spreglejte