Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
28. 9. 2012,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes Lewis Hamilton Michael Schumacher

Petek, 28. 9. 2012, 11.05

8 let

Uradno: Hamilton iz Mercedesa izrinil Schumacherja!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prestresi v formuli 1 si sledijo. Mercedes je potrdil podpis triletne pogodbe z Lewisom Hamiltonom. O Michaelu Schumacherju še nič. V upravo nemškega moštva prihaja Niki Lauda.

Kimi Räikkönen je pred leti prestopil iz McLarna v Ferrari in v pokoj izrinil Michaela Schumacherja. Očitno bo nemškega zmagovalca 91 dirk v drugo "penzijo" poslal še en McLarnov varovanec. Lewis Hamilton je podpisal triletno pogodbo z Mercedesom, kjer bo ekipni kolega Nica Rosberga. Kaj sledi za Schumacherja, Mercedes v izjavi za javnost ni zapisal. Druga novost v Mercedesu je prihod trikratnega prvaka Avstrijca Nikija Laude. Ta bo neizvršni predsednik upravnega odbora nemške ekipe (bo koordinator dela med Brackleyjem in Stuttgartom).

"Z veseljem oznanjam dobrodošlico Lewisu Hamiltonu v naši ekipi," je zapisal vodja Mercedesovega moštva, Ross Brawn. "Prihod dirkača, kot je Lewis, je dokaz, kaj v formuli 1 pomeni Mercedes. Ponosen sem, da Lewis deli našo vizijo in cilje po uspehih s srebrno puščico. Verjamem, da bo kombinacija Lewis in Nico ena najbolj dinamičnih v naslednji sezoni formule 1. Komaj čakam, da vidim, kaj lahko skupaj dosežemo." O Hamiltonovi plači Mercedes niti besede, po pisanju britanskih časnikov pa bi za tri leta lahko dobil do 60 milijonov funtov.

Hamilton je ob Juanu Manuelu Fangiu, Miki Häkkinenu in Jensonu Buttnu četrti dirkač, ki je postal prvak z dirkalnikom, ki ga je poganjal mercedesov motor. Nobert Haug, prvi mož motošportnega oddelka nemškega koncerna, poudarja, da lahko Lewis zdaj postane še prvak s tovarniško Mercedesovo ekipo. "Na dosedanjih 52 dirkah smo dosegli več mejnikov, vključno z zgodovinsko prvo zmago z Rosbergom na Kitajskem. Vemo, da je zdaj čas za naslednji korak."

Hamilton: S srebrno puščico na sam vrh

Hamilton je pod okriljem McLarna dirkal vse od svojega 13. leta, z njimi je leta 2007 prišel v formulo 1 in že v naslednji sezoni postal svetovni prvak. Letos se z britansko srebrno puščico bori za drugi naslov, naslednje leto pa bo z željo po novem izzivu sedel v nemško srebrno puščico. "Čas je za nov izziv. Navdušen sem nad novim poglavjem z Mercedesom," je v Mercedesovem sporočilu za javnost zapisal 27-letni Hamilton. "Mercedes-Benz ima v motošportu neverjetno dediščino in strast do zmag, ki jo imam tudi jaz. Skupaj lahko zrastemo in smo kos novemu izzivu. Verjamem, da lahko srebrno puščico zapeljem na sam vrh in izpolnim skupni cilj - osvojitev svetovnega prvenstva."

Ne spreglejte