Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2021,
18.41

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Mercedes Istanbul Lewis Hamilton

Četrtek, 7. 10. 2021, 18.41

2 leti, 6 mesecev

Tudi to je šport

Svetovni prvak osupnil z drzno opravo. Ga sploh prepoznate? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Družbena omrežja so danes polna fotografij sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena, Britanca Lewisa Hamiltona, ki je na prizorišču naslednje dirke letošnjega svetovnega prvenstva, v Istanbulu v Turčiji, osupnil z drzno modno izbiro. Prišel je oblečen v nekakšen kilt.

Lewis Hamilton Soči
Sportal Tudi Lewis Hamilton bi dirkal za Ferrari

Šestintridesetletni zvezdnik moštva Mercedes, ki je pred slabima dvema tednoma v Rusiji prišel že do svoje jubilejne stote zmage v formuli ena, slovi po svojem drznem modnem okusu, redno se udeležuje tudi dogodkov modne industrije, z oblačili pa v "korporativnem svetu, v katerem ni prostora za modo", kot je povedal o svetu formule ena, izraža svojo osebnost. Tako je razlagal novinarjem v Istanbulu, kjer bo v nedeljo 16. dirka letošnjega svetovnega prvenstva formule ena.

"Vsakdo lahko nosi, kar si želi. Vedno bodo ljudje, ki tega ne bodo razumeli, ampak to je OK." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Vsakdo lahko nosi, kar si želi. Vedno bodo ljudje, ki tega ne bodo razumeli, ampak to je OK." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sedemkratni svetovni prvak Hamilton vodi tudi v seštevku letošnje sezone, pred najbližjim zasledovalcem, Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull), ima dve točki prednosti (246,5 : 244,5). S svojimi oblačili skrbi za navdušenje in tudi zgražanje, v garažah moštev formule ena, kjer kraljujejo moštveni dresi in uniforme, pa ne manjka šal na njegov račun, a njegovim tekmecem na stezi praviloma hitro zmanjka razlogov za smeh.

Slavnega Angleža zbadanja ne ganejo. "Vsakdo lahko nosi, kar si želi. Vedno bodo ljudje, ki tega ne bodo razumeli, ampak to je OK. Upam, da bodo tudi ti sčasoma spregledali in ljudem dovolili, da so, kar so," je povedal o tem. Priznal je tudi, da je moda ena od stvari, s katero lahko za trenutek uide pritisku, ki vlada v nadvse tekmovalnem cirkusu formule ena.

Preberite še:

Red Bull F1
Sportal Red Bull od leta 2023 s svojimi motorji v F1
Lando Norris McLaren
Sportal Pri devetnajstih v formulo 1: sanje, a tudi depresija
Ne spreglejte