Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 12. 2013,
6.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Michael Schumacher nesreča nesreča

Torek, 31. 12. 2013, 6.51

8 let, 5 mesecev

Schumi prestal novo operacijo, zdravniki ves čas na nogah (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po najnovejših informacijah se je stanje Michaelu Schumacherju izboljšalo. Nemca so morali ponoči še enkrat operirati, od takrat se je njegovo stanje le stabiliziralo.

Huda poškodba Michaela Schumacherja je nekatere spomnila na hudo nesrečo švicarskega smučarja Daniela Albrechta iz leta 2009 v Kitzbühlu, ki je prav tako utrpel hude možganske poškodbe. "Težko primerjam mojo in Michaelovo nesrečo. Povem lahko le, potem ko sem se po treh tednih zbudil iz kome, sem moral začeti od začetka. Nisem niti vedel, koliko sem star," je povedal Albrecht.

Žena Corina, s katero je poročen že 18 let, hčerka Gina Maria in sin Mick, ki je bil prisoten v času nesreče, Michaelu vseskozi stojijo ob strani, vendar so vsi v šoku. "Družina ni najbolje, vsi so v šoku," je dejala Sabine Khem, tiskovna predstavnica Michaela Schumacherja.

Vsa zdravniška stroka se strinja, da bi se stvar lahko končala še bolj tragično, če Schumacher ne bi nosil čelade, oziroma menijo, da Nemca ne bi bilo več med nami.

Nekdanji svetovni prvak formule 1, ki bo 3. januarja dopolnil 45 let, se je ponesrečil v nedeljo med smučanjem na neurejenem smučišču, zunaj označenih in utrjenih prog zimsko-športnega središča Meribel v Savojskih Alpah. Ob padcu, ta se je zgodil pri veliki hitrosti, je z glavo udaril v kamen. Udarec je sicer delno ublažila čelada, ki naj bi razpadla na tri dele, posledice pa so tako vseeno zelo hude.

Ne spreglejte