Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
5. 11. 2015,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo

Četrtek, 5. 11. 2015, 17.45

8 let

Rossi obžaluje trk z Marquezom, Lorenzo pa palec navzdol

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodilni dirkač MotoGP Valentino Rossi je obžaloval svoj kontroverzni manever v Sepangu, njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo pa palec navzdol, ki je bil namenjen Rossiju.

Valentino Rossi se je v Valencii še zadnjič spomnil na incident v Sepangu: "Žal nisem imel nobene druge izbire. Obžalujem, da sem široko zapeljal v tisti ovinek in nisem sledil svoji dirkaški liniji. Trenutno stanje ne bo vplivalo na mojo strast, na moj razmislek o prihodnosti. Prihodnjo sezono bom še dirkal, ker imam pogodbo, potem pa se bo spremenilo veliko stvari. Takrat se bom odločil, ali bom še nadaljeval ali ne."

Valentino bo nedeljsko dirko začel z zadnjega štartnega položaja, potem ko je športno razsodišče v Lozani zavrnilo njegovo pritožbo: "Odgovora športnega razsodišča še nisem dobil. Danes so mi samo sporočili, da moram na tej dirki začeti kot zadnji, ker potrebujejo čas, da se odločijo. Ko štartaš kot zadnji, je zelo težko pripraviti strategijo. Dobro moraš delati na treningih. Ko štartaš kot zadnji, je tveganje večje. Naslov prvaka je odvisen od mene in od tega, ali sem dovolj močan in hiter, da si opomorem."

Za Lorenza odločitev športnega razsodišča ni pomembna

Malezijsko avanturo pa je obžaloval tudi Jorge Lorenzo: "O preteklosti bi rad rekel samo to, da je bila moja gesta na zmagovalnem odru napaka. To obžalujem. To ni zgled športnika, še posebej ker mladi ljudje gledajo MotoGP po vsem svetu."

Lorenzo je pokomentiral tudi odločitev športnega razsodišča v Lozani: "Odločitev, ki je bila sprejeta danes, ni pomembna. Rekli so, da je kazen enaka. A četudi bi spremenili kazen, bi v nedeljo še zmeraj dirkal enako. Skušal bom odpeljati najboljšo dirko v karieri. Z Yamaho želim ostati, dokler se ne bom upokojil in še naprej. Valentino in jaz tvoriva enega izmed najboljših moštev na svetu."

Ne spreglejte