Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 3. 2018,
15.22

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Valentino Rossi

Torek, 6. 3. 2018, 15.22

6 let, 1 mesec

Valentino Rossi bo podpisal, ko bo čas za to

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Katarju so zadnji konec tedna vozniki MotoGP opravili še zadnji uradni letošnji test. Na zadnjem treningu je navdušil Valentino Rossi (Movistar Yamaha), ki je bil drugi. Italijan še vedno ostaja na realnih tleh, saj se zaveda, da je dirka povsem nekaj drugega kot testiranje.

Devetkratni svetovni prvak je bil na testiranju v Sepangu deveti, na Tajskem pa 12. Na zadnjem testiranju v Katarju je v soboto padel, na koncu pa se je le vse sestavilo in dosegel je drugi čas. Zaostal je le za Johannom Zarcom. Italijan je bil po zadnjem testiranju zadovoljen, ker so bili bolj konkurenčni, čeprav priznava, da bo druga polovica sezone skok v neznano.

"Padel sem, ko sem imel trdo različico gume." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Padel sem, ko sem imel trdo različico gume." Foto: Guliverimage/Getty Images Še vedno imajo težave z gumami

"Po zadnjem testiranju sem kar zadovoljen. Zadnje tri dni smo trdo delali, zadnji popoldan pa se nam je vse sestavilo in uspel nam je zelo dober krog. Prav tako sem imel dober ritem. Vseeno ne vemo, kaj se bo dogajalo med tekmo. Vsi smo zelo skupaj. Veliko je voznikov, ki so zelo močni. Še vedno imamo težave z gumami, tako sprednjo kot tudi zadnjo, a sem odvozil le polovico krogov, kolikor jih je na dirki," je bil nekoliko zaskrbljen Rossi.

Zaradi tega so poskušali različne gume in se pri tem tudi ušteli. "Padel sem, ko sem imel trdo različico gume. Z drugimi različicami gum bi težko prišel do cilja dirke, zato sem tudi poskusil trdo. Nisem imel dobrega občutka, zato sem padel, ampak je z menoj vse v redu," je povedal eden od največjih zvezdnikov, ki se zaveda, da je konkurenčen le do polovice krogov dirke. Več bo znanega čez dva tedna na uvodni dirki.

"Tisto, kar smo odkrili na zimskih testiranjih, je isto kot lani. Stvari se spreminjajo od steze do steze." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Tisto, kar smo odkrili na zimskih testiranjih, je isto kot lani. Stvari se spreminjajo od steze do steze." Foto: Guliverimage/Getty Images

Razlike so manjše

Pred začetkom uvodne dirke ima tako Valentino kot tudi ekipa Yamahe odprto še kopico vprašanj. Pravzaprav se od lani ni prav veliko spremenilo. "Tisto, kar smo odkrili na zimskih testiranjih, je isto kot lani. Stvari se spreminjajo od steze do steze. Kar pomeni, da bo za vse precej zapleteno. Treba je vedeti, da je meja med najboljšimi in tistimi malo manj dobrimi zelo majhna."

Valentino je že pred dnevi govoril, da imajo v ekipi težavo z elektronikom, in sam meni: "Mislim, da na tem področju lahko še napredujemo. Vsi imamo dovolj motivacije, še posebno Yamaha, ki si želi zmagovati. Ni lahko in ne vem, koliko časa bomo potrebovali. Tukaj smo najbolj šibki." Tako je povedal 39-letni veteran, ki je med drugim priznal, da bo po vsej verjetnosti pogodbo z Yamaho podaljšal do leta 2020.

Valentino Rossi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Podpisal bo, ko bo čas za to

"Še vedno se pogovarjamo, vendar mislim, da bomo podaljšali," je razkril Valentino, kar pomeni, da bi lahko tekmoval do svojega 41. leta. In kdaj lahko pričakujemo podpis? "Ko bomo pripravljeni. Vseeno mislim, da ničesar ne zamujamo. Imamo še čas in mislim, da ne bo težav," je za chrash.net povedal Rossi.

Ne spreglejte