Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jorge Lorenzo Yamaha MotoGP

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 21.16

8 let

''Resnica je, da sem popolnoma izgubil vid''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jorge Lorenzo je po bolečem porazu proti moštvenemu kolegu pri Yamahi Valentinu Rossiju v Silverstonu razkril, da mu je zamegljen vizir onemogočil boj za stopničke.

Lorenzo je imel s svojo čelado že težave na prvi letošnji dirki v Katarju, ko se mu je odlepila pena in mu pokrila oči. Na 12. dirki sezone mu je čelada spet pokvarila dirko: tokrat se mu je v dežju zameglil vizir.

''Najprej bi rad povedal, da v Silverstonu nisem imel ritma, da bi se lahko bojeval za zmago. Valentino si je zaslužil zmago, prav tako Petrucci drugo mesto. Ko je začelo močneje deževati in je temperatura padla, sem ujel Andreo, a popolnoma izgubil vid. Moj vizir je bil povsem zamegljen. Ne verjamem, da bi lahko ujel Petruccija, a tretje mesto je bilo dosegljivo. Zaradi zamegljenega vizirja sem izgubil tri točke. To je že drugič letos, ko sem izgubil točke zaradi čelade,'' je po dirki za VN Velike Britanije povedal Jorge Lorenzo.

''Ostal mi je le še en rival. Valentino Rossi.''

Španec je med dirko doživel tudi strašljiv trenutek, ko se je vanj zaletel Yamahin poltovarniški dirkač Pol Espargaro: ''Lahko bi bilo še slabše (Lorenzo je bil na koncu četrti, op. p.). Ko sem se vozil na tretjem mestu, se je Pol šikane lotil z veliko hitrostjo po notranji strani. Težko razumem ta manever. Še posebej, ker dirkava za istega konstruktorja. Ne vem, kako sem se rešil padca. To je bil skoraj čudež, ker sem pomislil, da bi lahko padel, poletel in si zlomil ključnico ali se drugače poškodoval. Na srečo sem ostal na motociklu. Ko sem v zadnjih štirih ali petih krogih izgubil vid, sem bil zelo potrpežljiv, da ne bi padel.''

Lorenzo ni zaskrbljen, ker je v Silverstonu v primerjavi z Rossijem izgubil dragocenih 12 točk: ''Letos sem že nadoknadil 29 točk. Mislim, da je Marquez skoraj izpadel iz boja za naslov prvaka. Ostal mi je le še en rival, na katerega se moram osredotočiti. To je Valentino. Verjamem, da sem v normalnih pogojih, na suhi stezi, hitrejši od Rossija. Zato predvidevam, da imam na preostalih šestih dirkah več možnosti, da končam pred njim.''

Ne spreglejte