Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
20.20

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
reli Reli Velenje Rok Turk

Natisni članek

Sobota, 25. 5. 2024, 20.20

1 mesec, 3 tedne

Reli Velenje

Turk in Kacinova tudi letos osvojila velenjske ceste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Rok Turk reli Velenje | Rok Turk je dobil tudi drugo dirko letošnjega državnega prvenstva. | Foto Uroš Modlic

Rok Turk je dobil tudi drugo dirko letošnjega državnega prvenstva.

Foto: Uroš Modlic

Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin (Hyundai i20) sta zmagovalca drugega relija za državno prvenstvo. V Velenju, kjer so že 39. izvedli dirko, je Turk za dobre pol minute prehitel češko-britansko posadko Filip Kohn/Tom Woodburn (Škoda Fabia), tretja je bila nemška naveza Philip Geipel/katrin Becker (Škoda Fabia), ki je zaostala še 12 sekund več.

Rok Turk reli
Sportal Uvodni domači reli Turku, odstop Grossija

Velenjski reli je imel 11 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 132 kilometrov, prijavljenih pa je bilo 71 posadk, od tega 36 iz Slovenije. Štartno številko 1 je nosil Rok Turk, ki je letošnjo sezono začel z zmago v Vipavski dolini, lani pa je v Velenju dobil vse hitrostne preizkušnje. Letos mu ta dosežek ni uspel, vendarle pa je bil najboljši na petih hitrostnih preizkušnjah, kar je bilo na koncu več kot dovolj za zanesljivo zmago.

Turkov glavni tekmec v državnem prvenstvu Marko Grossi je s sovoznico Taro Berlot (Hyundai i20) po odstopu v Vipavski dolini lovil svoje prve točke v novi sezoni, v kateri brani naslov prvaka. Tokrat je bil skupno peti, med slovenskimi posadkami pa drugi, zaostal je dobro minuto za Turkom.

Turk in Grossi sicer odstopata v slovenski konkurenci. Na reliju v Vipavi jima je bil najbližje Mitja Klemenčič s sovoznikom Vilijem Ošlajem (Škoda Fabia), tako je bilo tudi tokrat in tudi tokrat je zaostal več kot tri minute.

Med tujci sta vlogi favorita upravičila mladi Čeh Filip Kohn in predlanski nemški prvak Philip Geipel z drugim in tretjim mestom v skupni konkurenci.

Ne spreglejte