Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
21.40

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Elfyn Evans Toyota Hyundai Ott Tänak Sebastien Ogier Thierry Neuville Sardinija reli WRC

Natisni članek

Petek, 31. 5. 2024, 21.40

1 mesec, 3 tedne

Reli Sardinija, petek

Nedaleč od rajskih plaž Ogier pritiska za tretjo zmago v nizu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
reli Sardinija Sebastien Ogier Toyota | Po petkovem delu relija Sardinija je v vodstvu Sebastien Ogier s Toyoto. | Foto Guliverimage

Po petkovem delu relija Sardinija je v vodstvu Sebastien Ogier s Toyoto.

Foto: Guliverimage

Svetovno prvenstvo v reliju (WRC) se nadaljuje s šesto od 13 dirk, z relijem Sardinija. V petek so odpeljali štiri od skupno 16 hitrostnih preizkušenj, ki jih čakajo do nedelje. Za tretjo zmago zapored dirka osemkratni svetovni prvak Sebastian Ogier (Tyota). Z dvema dobljenima brzincema je petek sklenil na prvem mestu. 

reli portugalska Sebastien Ogier Toyota
Sportal Leteli prek najdaljšega skoka, Ogier do zmage #video

Francoz Sebastian Ogier (Toyota), ki nastopa samo še na izbranih relijih in se ne poteguje za naslov svetovnega prvaka, je najhitrejši čas odpeljal na prvi in tretji hitrostni preizkušnji. Izkoristil je dejstvo, da ni prvi na makadamskih cestah in mu tekmeci tako že očistijo teren, da ima sam nekoliko boljši oprijem. Po dobrih 77 kilometrih dirkanja ima pred sobotnim nadaljevanjem relija Sardinija 4,5 sekunde prednosti pred Estoncem Ottom Tänakom (Hyundai). Na mestih od tri do pet za dobre pol sekunde zaostajajo Španec Daniel Sordo (Hyundai), Japonec Takamoto Katsuta (Toyota) in Belgijec Thierry Neuville (Hyundai). 

Thierry Neuville pelje na hitrostno preizkušnjo po obalni promenadi v slikovitem mestu Alghero. | Foto: Red Bull Content Pool Thierry Neuville pelje na hitrostno preizkušnjo po obalni promenadi v slikovitem mestu Alghero. Foto: Red Bull Content Pool

Zadnji je imel pred šesto dirko sezone na prvem mestu skupnega seštevka 24 točk prednosti pred Valižanom Elfynom Evansom (Toyota), ki si je v petek nabral skoraj minuto zaostanka in je na šestem mestu. Prav Neuville in Evans sta imela kot prva dva na progi največ težav z oprijemom na suhih makadamskih cestah. Še sedem točk več za Belgijcem zaostaja Tänak, ki je torej po štirih brzincih drugi. Tako dobre dirke letos še ni začel. Na prvih štirih je imel precej težav, šele na prejšnjem na Portugalskem je prvič končal na stopničkah.

Poglejte vrhunce prvega dne relija Sardinija:

Reli Sardinija, po četrti od 16 hitrostnih preizkušenj:

1. Sebastien Ogier (Toyota)

2. Ott Tänak (Hyundai) +4,5
3. Daniel Sordo (Hyundai) +33,2
4. Takamoto Katsuta (Toyota) +34,5
5. Thierry Neuville (Hyundai) +36,6
6. Elfyn Evans (Toyota) +57,3
Sardinija Alghero
Trendi Več kot le rajske plaže, Sardinija za popotnike
Ne spreglejte