Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
13. 9. 2014,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleks Humar

Sobota, 13. 9. 2014, 18.32

8 let

Reli Nova Gorica: Aleks Humar je novi (stari) državni prvak v reliju

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S peto zmago v slovenskem državnem prvenstvu sta Aleks Humar in Florjan Rus (renault clio R3) potrdila naslov državnega prvaka v reliju. V Novi Gorici zmaga Claudia De Cecca (peugeot 208 T16).

De Ceccu tretja zmaga na Banjšicah

Ko je zjutraj nad Banjšicami začel padati dež, je nesporna vloga favoritov dokončno pripadla Claudiu de Ceccu z zmogljivim in štirikolesno gnanim peugeotom 208 T16. De Cecco je še tretjič dobil novogoriški reli, ki je letos prvič štel za točke državnega prvenstva. Italijanski veteran je dobil vseh devet hitrostnih preizkušenj in imel v cilju minuto in 13,9 sekunde prednosti pred zasledovalci.

Humar zanesljivo potrdil naslov državnega prvaka

Drugo mesto je na reliju pripadlo najhitrejšemu Slovencu Aleksu Humarju (renault clio R3), ki je s sovoznikom Florjanom Rusom zanesljivo pokoril slovensko konkurenco. Humar je celoten reli vodil v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. Čeprav mu je za potrditev naslova prvaka zadoščalo že sedmo mesto, je po svoji navadi napadal na vso moč in z brezkompromisno vožnjo na robu odstopa navdušil gledalce.

"Za nami je eden najtežjih relijev letošnje sezone, ki so ga zaznamovale vremenske razmere in zelo drseča proga. V prvih hitrostnih preizkušnjah nisem imel pravih gum, zato sem bil kar nekajkrat že čisto na robu ceste. Pozneje smo na dirkalnik namestili bolj primerne gume in reli je bil nato za naju dokaj rutinski. Vesel sem uspeha in še posebej naslova državnega prvaka. Sezona je bila do zdaj skoraj brez napak, vsekakor pa bi si v tem boju želel še več neposredne konkurence. Lani sem se moral za naslov boriti vse do zadnjega relija," je po reliju povedal Aleks Humar.

Humar je imel med Slovenci dobro minuto prednosti, boj za drugo mesto med Slovenci in tretje skupno pa se je odločil šele na zadnji hitrostni preizkušnji. Grega Premrl (citroen DS3 R3) in Jani Trček (mitsubishi lancer EVO9) sta vozila svojo dirko in se večkrat izmenjala na drugem mestu med Slovenci. Premrl je na zadnji preizkušnji zadržal 5,4 sekunde prednosti pred Trčkom.

V diviziji I državnega prvenstva sta se izkazala Jan Mrak in Jernej Fakin (oba MG ZR 105), ki sta s šibkejšim dirkalnikom najmanjšega tekmovalnega razreda držala peto in šesto mesto v skupni razvrstitvi. Na zadnji hitrostni preizkušnji je moral Mrak odstopiti, tako da je zmaga pripadla Fakinu, nekdanjemu državnemu prvaku te kategorije.

Med slovenskimi dirkači so se v prvo deseterico skupne razvrstitve novogoriškega relija uvrstili še Tim Novak (škoda fabia R2), Domen Agnič (BMW M3) in Luka Kos (VW polo). Ta je bil drugi v Fakinovi diviziji I.

Ne spreglejte