Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
31. 5. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

formula1 Monako Sebastian Vettel Kimi Raikkonen Ferrari

Torek, 31. 5. 2016, 15.00

6 let, 7 mesecev

Razvpiti Ferrari v Monte Carlu samo statist

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Ena izmed najprestižnejših avtomobilskih znamk Ferrari je na dirki formule 1 v glamuroznem Monte Carlu letos igrala vlogo statista. Rdeč dirkalnik ni bil zrel niti za stopničke.

Kimi Raikkonen je na ulični stezi v Monaku v 10. krogu razbil svojega ferrarija in odstopil, skrajni domet Sebastiana Vettla pa sta bila četrto mesto in velikanski zaostanek 15 sekund za zmagovalcem, Mercedesovim dirkačem Lewisom Hamiltonom. Pred Vettla sta se vrinila še dva: Red Bullov Daniel Ricciardo in voznik Force Indie Sergio Perez, ki je dirko začel kot sedmi (Vettel kot četrti). Ferrari je bil torej šele četrti dirkalnik v Monte Carlu, kjer čast in slava pomenita vse.

Šef Ferrarijeve ekipe Maurizio Arrivabene je skušal omiliti neroden položaj. "Samo enkrat letos nismo bili na stopničkah, in to v Monte Carlu. Ne bom se vračal k prejšnjim dirkam, a vsi vemo, kje in zakaj smo izgubili kopico točk in morda možnost za zmago. V isti sapi nočem iskati izgovorov. V Barceloni preprosto nismo bili dovolj dobri v tretjem delu kvalifikacij, kar se je ponovilo v Monaku. To smo znova plačali na dirki."

"Raikkonen ne mara Monte Carla"

"Vsak dirkač ima steze, ki jih ne mara. Kimi ne mara Monaka, čeprav je tam že zmagal. Ne vidim razloga, zakaj bi se pritoževal nad Kimijem. Na preostalih stezah je dirkal tako dobro kot prej."

Ferrari je kot kakšna velika jahta križaril po Monte Carlu, a hitrosti za preboj med elitno trojico ni bilo. | Foto: Ferrari je kot kakšna velika jahta križaril po Monte Carlu, a hitrosti za preboj med elitno trojico ni bilo.

Ferrariju, ki je Sebastiana Vettla drago plačal, da bi s prestola formule 1 stresel Mercedesovega Lewisa Hamiltona, po šestih dirkah sezone ne kaže najbolje. Vettel si je za vodilnim dirkačem sezone Nicom Rosbergom (Mercedes) nabral že 46 točk zaostanka, kar je skoraj dve zmagi. Od drugega Hamiltona ga ločuje 22 točk. Vettel trenutno zaseda skromno peto mesto, pred njim sta namreč tudi Ricciardo (šets točk prednosti) in moštveni kolega Kimi Raikkonen (točka prednosti).

"Ferrari ima za preobrat na voljo še 15 dirk"

"Naslov svetovnega prvaka nam še ne polzi iz rok. Moja odgovornost je, da ohranim osredotočenost ekipe, saj nas čaka še 15 dirk, kar pomeni veliko časa, a moramo najti razlog za težave v tretjem delu kvalifikacij," nad letošnjo sezono še ni obupal Ferrarijev šef.

Ne spreglejte