Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
9.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
nesreča nesreča

Natisni članek

Nedelja, 11. 12. 2011, 9.29

8 let, 3 mesece

Räikkönen nepoškodovan po padcu z motornih sani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Finski dirkač Kimi Räikkönen, ki se z Lotus Renaultom vrača v formulo 1, je v Avstriji na dirki z motornimi sanmi padel z le teh, a se pri tem ni resneje poškodoval.

Ekipa formule 1 Renault je minulo zimo zaradi hude nesreče na reliju izgubil svojega prvega dirkača Roberta Kubico. Si predstavljate, da bi se jim leto kasneje zgodilo nekaj podobnega? V soboto je zaobkrožila vest, da se je njihov novi adut Kimi Räikkönen poškodoval ob padcu z motornih sani. Skrb je bila odveč. Iz ekipe Lotus Renault sporočajo, da ni težje poškodovan in se bo lahko nemoteno pripravil na sezono 2012 formule 1. "Govorili smo s Kimijem. Ni razloga za zaskrbljenost. Samo malo ima zateklo zapestje. Mogoče bo šel v ponedeljek na še en pregled, a hujšega res ni."

Šlo je za dirko "Swatch Snow Mobile Race", ki se je dogajala v avstrijskem zimskem letovišču Saalbach-Hinterglemm. Ob Räikkönenu so med drugimi sodelovali še Nick Heidfeld, Nico Hülkenberg, Sakon Yamamoto in Christian Klien.

Kimi Räikkönen se po dveh letih v svetovnem prvenstvu v reliju v formulo 1 vrača z ekipo Lotus Renault, ki je povsem spremenila svojo dirkaško zasedbo za sezono 2012, saj bo ob Fincu v ekipi še Francoz Romain Grosjean. V dveh, treh sezonah želijo do naslova prvaka.

Ne spreglejte