Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
6. 5. 2012,
9.28

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Španije Lotus Romain Grosjean

Nedelja, 6. 5. 2012, 9.28

4 leta, 10 mesecev

Räikkönen: Imamo dirkalnik za zmage

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Imamo dober dirkalnik. V Bahrajnu smo videli, da je dovolj dober za zmage. To je naslednji cilj," pred VN Španije, ki bo naslednji vikend v Barceloni, samozavestno napoveduje Kimi Räikkönen.

Lotus je na uvodnih treh dirkah nakazal potencial dirkalnika E20, na četrti pa ga je z drugim mestom Kimija Räikkönena in tretjim Romaina Grosjeana tudi izpolnil. Teden pred dirko v Barceloni, peto veliko nagrado sezone 2012, se tako že spogledujejo z zmagami. Renault, kot predhodnik današnjega Lotusa, je nazadnje slavil s Fernandom Alonsom leta 2008, šampionski dirkalnik pa je imel v letih 2005 in 2006. "Dirkalnik je bil dober na vseh dirkališčih. Tu sem, da dirkam, da zmagujem. To je moj cilj in cilj ekipe. Želimo zmagovati velike nagrade. Imamo dober dirkalnik. V Bahrajnu smo videli, da je dovolj dober za zmage. To je naslednji cilj," poudarja povratnik v formulo 1 Kimi Räikkönen, ki je svojo zadnjo od 18 zmag dosegel leta 2009 s Ferrarijem.

"Nikoli nisem dvomil vase. Od začetka sezone je bilo jasno, da imamo dober dirkalnik, tako je čudno, da niso stopničke prišle še prej. Že na prvih treh dirkah smo bili pri vrhu, a smo naredili nekaj majhnih napak, ki so nas veliko stale," izpostavlja Räikkönen in ima prav. Napaka na kvalifikacijah v Melbournu in iztrošene pnevmatike v zadnjih krogih Sepanga so mu vzele možnosti za bitko za zmagovalni oder. Tako je Finec po štirih dirkah s 34 točkami sedmi v seštevku, a le 19 točk za vodilnim Sebastianom Vettlom (Red Bull). Pričakuje, da bodo za stopničke konkurenčni tudi na prihodnjih dirkah, za Barcelono pa napoveduje: "Med več ekipami bo zelo, zelo tesno. To je edino dirkališče, kjer smo vsi že testirali z novimi dirkalniki. Nastavitve bodo ključne, saj se temperatura in veter v Barceloni nenehno spreminjata. Še toliko bolj zanimivo bo, ker bodo vse ekipe prišle z izboljšavami na dirkalnikih in vrh bo še bolj izenačen."

Medtem ko se Räikkönen spogleduje z zmagami, njegov ekipni kolega Romain Grosjean, ki je v seštevku eno mesto, a 11 točk za njim, v Barceloni cilja na prvo štartno vrsto. "V Barceloni se bo zelo pomembno dobro kvalificirati, saj bo težje prehitevati kot v Bahrajnu. Za kvalifikacije se lahko še izboljšamo in imamo nekaj idej, kako nam to lahko uspe." Za razliko od Finca pa Francoz kljub svojim prvim stopničkam še ne upa govoriti o zmagah: "Še naprej moramo napredovati korak za korakom. Zadnji dve dirke sta bili zame in za ekipo zelo dobri. V Barceloni bom dal svoj maksimum. Cilj je, da se na naslednjih dirkah povzpnem višje v skupnem seštevku," napoveduje Grosjean.

Ne spreglejte