Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2023,
6.50

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

George Russell Aston Martin Fernando Alonso Charles Leclerc Lewis Hamilton McLaren Mercedes-AMG F1 Ferrari Max Verstappen Red Bull Racing Alfa Romeo Guanju Džov VN Bahrajna Formula 1

Sobota, 25. 2. 2023, 6.50

1 leto, 1 mesec

Testiranja v Bahrajnu, drugi dan

Presenečenje na prvem mestu, skrbi za Mercedes in McLaren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

testiranja Guanju Džov Alfa Romeo | Guanju Džov je z mehkejšimi gumami odpeljal najhitrejši čas drugega dne testiranj. | Foto Reuters

Guanju Džov je z mehkejšimi gumami odpeljal najhitrejši čas drugega dne testiranj.

Foto: Reuters

Najhitrejši drugi dan testiranj pred novo sezono formule 1 je bil Guanju Džov z Alfo Romeo. Najbolj pozitivne vibracije prihajajo iz ekipe Red Bull, precej skrbi pa imajo tako v Mercedesu kot McLarnu. Lando Norris je na 16. mestu zaostal štiri sekunde.

testiranja George Russell Mercedes
Sportal Verstappnu najbližje Alonso, v Mercedesu so si oddahnili

Max Verstappen | Foto: Reuters Max Verstappen Foto: Reuters Drugi dan testiranj v Bahrajnu je dokaz, da rezultatom prevelike teže ne smemo dati, saj vsaka ekipa opravlja svoj posel in ne ciljajo vsi zgolj na najhitrejše kroge. Z najmehkejšimi pnevmatikami je tako najhitrejši krog dneva odpeljal Guanju Džov (Alfa Romeo). Bil pa je tudi štiri desetinke hitrejši od aktualnega prvaka Maxa Verstappna (Red Bull), ki je bil najhitrejši prvi dan. Znova je bil hiter tudi veteran Fernando Alonso (Aston Martin), ki je zasedel testo, obenem pa odpeljal kar 130 krogov.

Mercedesa so morali pripeljati nazaj v garažo zaradi okvare hidravlike. | Foto: Reuters Mercedesa so morali pripeljati nazaj v garažo zaradi okvare hidravlike. Foto: Reuters Najmanj krogov med vsemi sta naredila voznika Mercedesa, samo 98. Za primerjavo: največ krogov je naredila ekipa Alpha Tauri, kar 159, osem ekip pa je naredilo več kot 120 krogov. Med njimi je bil tudi Williams (154 krogov). Pravijo, da angleška ekipa tako dobrih testiranj ni imela že leta. Mercedes v petek niti slučajno ni bil hiter kot v četrtek, pravega odgovora, zakaj je tako, pa nimajo. Lewis Hamilton je postavil 15. čas dneva, George Russell pa 13., pri čemer je slednji dirkalnik še pred koncem testnega dne parkiral ob stezi. Šlo je za težavo na hidravliki. Sedemkratni prvak pa je nekaj manj krogov naredil zaradi poškodbe na podvozju. Mlajši od obeh Britancev je ob koncu dneva dejal, da so nekaj desetink za Red Bullom. Občutno počasnejši od Red Bulla pa je McLaren. Lando Norris je zaostal skoraj štiri sekunde. Direktor ekipe Zac Brown je že priznal, da so v razvoju dirkalnika v zaostanku.

Testiranja v Bahrajnu, 2. dan:

1. Guanju Džov (Alfa Romeo) 1:31.610

2. Max Verstappen (Red Bull) +0,040
3. Fernando Alonso (Aston Martin) +0,595
4. Nyck de Vries (Alpha Tauri) +0,612
5. Nico Hülkenberg (Haas) +0,856
6. Carlos Sainz (Ferrari) +0,876
7. Logan Sargeant (Williams) +0,939
8. Charles Leclerc (Ferrari) +1,115
9. Oscar Piastri (McLaren) +1,564
10. Pierre Gasly (Alpine) +1,576
11. Kevin Magnussen (Haas) +1,832
12. Esteban Ocon (ALpine) +1,880
13. George Russell (Mercedes) +2,004
14. Sergio Perez (Red Bull +2,141
15. Lewis Hamilton (Mercedes) +2,344
16. Lando Norris (McLaren) +3,912
17. Juki Cunoda (Alpha Tauri) +4,098

Charles Leclerc | Foto: Reuters Charles Leclerc Foto: Reuters Iz "paddocka" tako prihajajo poročila, da Red Bull ostaja najhitrejši in tudi nima težav z materialom. Enako Ferrari, ki naj bi pozimi izboljšal prav vzdržljivost in pridobil na moči motorja od dve do tri desetinke na krog. "Zelo sem zadovoljen s testiranji. Vsakič, ko sem sedel v dirkalnik, sem se na stezi počutil dobro in sem lahko pritiskal do konca," je strnil Verstappen. Zadovoljen je tudi njegov lanski prvi tekmec Charles Leclerc, pa čeprav je Ferrari na ravninah kar precej poskakoval: "To me ne skrbi preveč. Preizkušali smo kar ekstremne nastavitve. Temu so namenjena testiranja."

McLaren MCL60 2023
Sportal Napetost narašča, za skomine prvi posnetki novega McLarna #video
Felipe Drugovich
Sportal Namesto poškodovanega Strolla v Aston Martinu Drugovich
Mercedes W14 George Russell
Sportal Božič za dirkače, saj lahko preizkusijo novo igračo #video
Ne spreglejte