SiolNET. Sportal Avtomotošport
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predrzni Marquez: slalom po pesku je aktiviral klik v glavi

1,13

termometer

Suvereni zmagovalec MotoGP dirke za VN Nemčije Marc Marquez se je za tvegano menjavo motorja odločil, ker je zaradi izleta v pesek padel v ozadje.

Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez se je po mokri stezi Sachsenring vozil na šestem mestu, ko je naredil napako in zapeljal v pesek. Po vrnitvi v akcijo je padel na deveto mesto. Kmalu zatem se je odločil za izredno tvegano potezo: prvi je motor z dežnimi gumami zamenjal z motorjem z gumami za suho stezo.

"Za prvi del dirke sem izbral napačno gumo (gumo za dež namesto gume intermediate, op. p.). Mučil sem se s sprednjim delom motocikla, zato sem v osmem ovinku naredil veliko napako. Ko sem videl, da se steza suši, sem se vprašal, kdaj bo najboljši trenutek za menjavo motorja."

"Tvegal sem, ker sem bil daleč od vodilnih položajev. Ko sem zamenjal motor, so bili še dva ali trije ovinki popolnoma mokri, zato sem bil tam zelo previden. Na preostalem delu steze sem dirkal kot običajno," je svojo tvegano odločitev pojasnil Marc Marquez.

Španec je bil logično nasmejan do ušes. Španec je bil logično nasmejan do ušes.

Zmeda pri večini ekip, Hondi vse jasno

Preostale ekipe so bile zmedene, ali naj izberejo gume intermediate ali gume za suho stezo. Mehanikom tovarniške Honde Marca Marqueza je bilo popolnoma jasno, kaj morajo narediti.

"V naši ekipi zmeraj pravimo, da guma intermediate sploh ne obstaja. Iz gume za dež preidemo na gumo za suho stezo, ker sicer nastane zmeda v moštvu. Kako jim boš povedal, ali želiš gumo intermediate ali gumo za suho stezo?"

"Zato sem prešel na gumo za suho stezo. Veliko sem tvegal, ker je bila suha linija zelo suha, a sem se peljal natančno po njej in kmalu videl, da sem hitrejši od fantov na gumah za dež," je vnaprej dogovorjeno taktiko Honde razložil vodilni dirkač MotoGP.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin