Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2018,
18.41

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

reli Thierry Neuville Hyundai

Sreda, 12. 9. 2018, 18.41

5 let, 7 mesecev

podaljšanje sodelovanja do konca sezone 2021

Neuville in Hyundai še lep čas z roko v roki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Thierry Neuville | Thierry Neuville in njegov rojak in sovoznik Nicolas Gilsoul bosta vsaj še tri sezone svetovno prvenstvo v reliju vozila z vozilom znamke južnokorejskega proizvajalca Hyundai. | Foto Getty Images

Thierry Neuville in njegov rojak in sovoznik Nicolas Gilsoul bosta vsaj še tri sezone svetovno prvenstvo v reliju vozila z vozilom znamke južnokorejskega proizvajalca Hyundai.

Foto: Getty Images

Belgijski voznik relija Thierry Neuville in njegov rojak in sovoznik Nicolas Gilsoul bosta vsaj še tri sezone svetovno prvenstvo v reliju vozila z vozilom znamke južnokorejskega proizvajalca Hyundai. Kot sta danes potrdila, sta oba s tovarniškim moštvom Hyundai s sedežem v Alzenau v Nemčiji podaljšala sodelovanje do konca sezone 2021.

Belgijski dvojec Neuville/Gilsoul v Hyundaiu i20 vodi v skupnem seštevku po devetih dirkah letošnjega svetovnega prvenstva v reliju.

Tridesetletni Neuville ima 172 točk, drugi je svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier (Ford) s 149 točkami, Finec Ott Tänak (Toyota) pa je s 136 točkami tretji.

Sezona v SP se bo nadaljevala v Turčiji med 13. in 16. septembrom.

Neuville je v seštevku svetovnega prvenstva trikrat končal na drugem mestu v sezonah (2013, 2016, 2017). Prvo pogodbo s Hyundaiem je podpisal konec leta 2013 ter se že naslednje leto veselil prve karierne zmage na reliju po Nemčiji. Pred tem je v elitni konkurenci leta 2012 vozil Citroen DS3, leta 2013 pa Ford Fiesto RS.

Za volanom Hyundaia je vpisal devet zmag ter skupno 24 uvrstitev na zmagovalni oder. Letos je slavil na relijih na Švedskem, Portugalskem in po Sardiniji, kjer je slavil tudi leta 2016. Lani je dobil relije po Korziki, Argentini, Poljski in Avstraliji.

Preberite še:

Ott Tanak
Sportal Estonsko zmagoslavje v Nemčij
Ott Tänak
Sportal Na znamenitem finskem reliju zmagal Estonec
Ne spreglejte