Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dani Pedrosa Jorge Lorenzo

Sreda, 14. 8. 2013, 16.40

8 let

Pedrosa ne pričakuje težav, Lorenzo še ni povsem zdrav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dani Pedrosa in Jorge Lorenzo imata v tej sezoni svetovnega prvenstva MotoGP nemalo težav s poškodbami, štiritedenski premor je tako obema prišel zelo prav.

Pedrosa na naslednji dirki prvenstva, veliki nagradi ZDA v Indianapolisu ta konec tedna, ne pričakuje težav. Čeprav se njegova zlomljena ključnica, poškodba, ki jo je staknil ob padcu na treningu na Sachsenringu, še ni povsem zacelila, naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje mnogo boljše kot na zadnji dirki v Laguni Seci, kjer je zasedel peto mesto. "Poletni premor je prišel kot naročen, zdaj se počutim mnogo bolje. Imel sem čas za sprostitev, s fizioterapevtom pa sva se posvečala rehabilitaciji in pripravam na drugi del sezone. Še vedno potrebujem nekaj tednov, da si popolnoma opomorem, a že zdaj sem dobro pripravljen na nove izzive," pravi Pedrosa, ki v prvenstvu za vodilnim Marquezom zaostaja 16 točk.

Bolj zaskrbljen je branilec naslova svetovnega prvaka Jorge Lorenzo, ki prav tako kot Pedrosa okreva po zlomu ključnice. Lorenzo je tako v Assnu kot Sachsenringu dvakrat grdo padel, prestal pa je tudi dve zahtevni operaciji. Izkušeni Španec opozarja, da bodo naslednji trije tedni, z dirkami v Indianapolisu, Brnu in Silverstonu, nadvse zahtevni. "Po Laguni Seci sem se sicer uspel nekoliko spočiti, nato smo se odpravili v Brno na zasebno testiranje z Yamaho, kjer sem imel priložnost preveriti tudi fizično pripravljenost," je svoje "počitnice" opisal Lorenzo, ki pa je odkril, da ga je poškodba dodobra zdelala: "Po testu sem bil utrujen, po padcih na Nizozemskem in v Nemčiji še nisem okreval, zdaj pa nas čakajo tri težke dirke zapored. Počutim se seveda boljše kot v Laguni, a mi do popolnega okrevanja manjka še veliko. Časa za to pa zaradi zgoščenega koledarja preprosto ni. Moram se boriti, da ne izgubim preveč točk." Lorenzo za Marquezom v svetovnem prvenstvu zaostaja 26 točk.

Ne spreglejte