Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 10. 2014,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marc Marquez Avstralija

Sobota, 18. 10. 2014, 8.55

8 let

Novemu staremu svetovnemu prvaku najboljši štartni položaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marc Marquez je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko preizkušnjo motociklističnega svetovnega prvenstva v najmočnejšem razredu motoGP za veliko nagrado Avstralije.

Hitremu Špancu, ki si je privozil svoj še 21. karierni najboljši štartni položaj ter kar 12. letos, sta se najbolj približala Britanec Cal Crutchlow (Ducati) in rojak Jorge Lorenzo (Yamaha), ki bosta nedeljsko preizkušnjo prav tako začela iz prve vrste. Razočaral je šestkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki je zasedel osmo mesto.

Enaindvajsetletni Marquez si je na zadnji dirki na Japonskem, ki jo je dobil Lorenzo, z drugim mestom predčasno zagotovil naslov svetovnega prvaka, drugega po vrsti. Marquez po osvojitvi novega naslova svetovnega prvaka ni izgubil motivacije ter ni popustil. V Avstraliji je tako vpisal svoj 12. najboljši štartni položaj letos. S tem rekordnim dosežkom po številu najboljših štartnih položajev v koledarskem letu se je izenačil s slovitima Avstralcema Mickom Doohanom in Caseyjem Stonerjem.

V razredu moto3 je najboljši čas kvalifikacij postavil Španec Alex Marquez (Honda). Vodilni dirkač v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka si je pridirkal svoj že tretji pole position letos, drugi je bil rojak Alex Rins (Honda), sicer skupno tretjeuvrščeni, tretji v kvalifikacijah pa je bil presenetljivo še en Španec Juanfran Guevara (Kalex KTM), ki v skupnem seštevku ne spada med najboljšo deseterico.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Esteve Rabat (Kalex), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, uvrstil se je pred rojakom in tretjeuvrščenim skupno Maverickom Vinalesom (Kalex) ter drugouvrščenim skupno Fincem Miko Kalliom (Kalex). Zmagovalec zadnje preizkušnje na Japonskem Švicar Thomas Lüthi (Suter) si je privozil četrti čas kvalifikacij.

Ne spreglejte