Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
1. 1. 2016,
19.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lewis Hamilton

Petek, 1. 1. 2016, 19.43

6 let, 7 mesecev

''Nikakor se ne počutim kot rock zvezda''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aktualni svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton se ne počuti kot rock zvezda, vendar ne namerava prekiniti svojega načina življenja, ki spominja na rock zvezdnike.

Lewis Hamilton, ki je letos osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka formule 1, status zvezdnika skrbno neguje tudi zunaj sveta formule 1. Je reden gost rdečih preprog, po katerih se sprehajajo slavni, zmeraj je v središču tabloidov, ki poročajo o zasebnem življenju najprepoznavnejših ljudi.

S svojim oblačenjem in modnimi dodatki, kot so uhani in verižice, ter s tatuji in pričeskami spominja na raperja. Njegov način življenja, v katerem s svojim zasebnim letalom potuje z enega konca sveta na drugega, pa je podoben načinu rock zvezdnika, ki je nenehno na poti. Kot da bi bilo življenje ena sama turneja okoli sveta.

"Ne počutim se kot rock zvezda. Živim le svoje življenje, ki je drugačno od večine ljudi. To je razburljivo življenje. Prejšnji teden sem bil v Washingtonu in sem sedel nedaleč od predsednika Združenih držav Amerike Baracka Obame. Naslednje jutro sem bil v Kanadi, kjer sem malo treniral in se malo posvečal glasbi."

"Potem smo šli v Los Angeles, Nemčijo, Monako, London. Od tam sem letel v Kolorado in po poti sem obiskal še prijatelje v New Yorku," je za časopis Frankfurter Allgemeine Zeitung svojo zadnjo odisejado razkril Lewis Hamilton.

''To leto je bilo najbolj razburljivo do zdaj''

Mnogi so prepričani, da Hamilton pretirava s svojim zvezdniškim načinom življenja in da bi to lahko usodno vplivalo na njegovo kariero v formuli 1. Prvi znaki popuščanja naj bi se že kazali: ko je Lewis tri dirke pred koncem letošnje sezone osvojil naslov prvaka, je zaradi prekrokanih noči in izgube motivacije na zadnjih treh dirkah doživel tri boleče porazu v boju z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Hamilton bi rad postal tudi zvezdnik pop glasbe, v bližnji prihodnosti bo izdal svoj prvi album.

"Na moje življenje zunaj dirkališč gledam kot na nekaj pozitivnega. V njem uživam. To leto je bilo najbolj razburljivo do zdaj. Zmagal sem na skoraj vsaki dirki in osvojil svoj tretji naslov prvaka. Potrebujem te aktivnosti zunaj dirkališč. To, kar počnem, je zame pomembno. Iz njih vlečem energijo in motivacijo za druge stvari – za šport. In v tem mojem življenju se počutim čudovito."

Ne spreglejte