Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

VN Bahrajna Nico Rosberg Lewis Hamilton Daniel Ricciardo Valtteri Bottas

Sobota, 5. 4. 2014, 20.08

8 let

Nico Rosberg opozarja: Dirka je povsem druga zgodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi na tretji postaji letošnjega svetovnega prvenstva formule ena se nadaljuje popolna prevlada moštva Mercedes. Nico Rosberg si je privozil peti najboljši štartni položaj v karieri.

"Seveda je dobro dirko začeti s prvega štartnega mesta, a jutri bo povsem druga zgodba," je po sobotnih kvalifikacijah povedal 28-letni Nemec, ki je zmagal na letošnji uvodni dirki sezone v Avstraliji, pa na drugi v Maleziji moral priznati premoč moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu.

Ta bo jutri bržkone tudi edini pravi Rosbergov tekmec za zmago. Anglež, svetovni prvak iz leta 2008, po današnjih kvalifikacijah ni mogel skriti razočaranja ob izgubi najboljšega štartnega položaja, pa čeprav tega ni hotel priznati: "Nisem razočaran, čestitam Nicu. Ves konec tedna opravlja izvrstno delu, ves čas napreduje in je vse hitrejši. V mojem zadnjem hitrem krogu so mi pri zaviranju zablokirala kolesa, na splošno pa sem z doseženim lahko zadovoljen."

Tretji čas kvalifikacij v Bahrajnu je sicer postavil avstralski dirkač Red Bulla Daniel Ricciardo, ki pa je zaradi kazni, ki si jo je njegovo moštvo prislužilo v Maleziji, zdrsnil deset mest nižje po lestvici: "Zelo sem zadovoljen, v tem trenutku sem naredil največ med tistimi, ki poskušajo slediti Lewisu in Nicu."

S tretjega mesta bo tako nedeljsko dirko za VN Bahrajna začel Finec Valtteri Bottas (Williams). "Mislim, da smo danes iz dirkalnika iztisnili vse, kar smo lahko. Tukaj nismo odpeljali prav veliko krogov, zato do nedelje lahko še marsikaj izboljšamo. Če bomo izbrali pravo strategijo in izkoristili svoje priložnosti, se lahko nadejamo dobrega rezultata." Dirka za VN Bahrajna se bo jutri začela ob 17. uri, tako kot današnje kvalifikacije bo potekala na z reflektorji osvetljeni stezi. V živo jo bomo pospremili tudi na Sportalu.

Ne spreglejte