Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
9.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Natisni članek

Ferrari Mick Schumacher

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 9.25

5 let, 2 meseca

Mick Schumacher

Sin legendarnega Schumacherja podpisal pogodbo s Ferrarijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

2

Mick Schumacher | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ferrari ima spet svojega Schumacherja. Konec tedna je moštvo iz Maranella potrdilo, da so v Ferrarijevo akademijo sprejeli Nemca Micka Schumacherja, sina slovitega Michaela Schumacherja, ki je s Ferrarijem osvojil pet od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Mick je z ekipo podpisal uradno pogodbo in bo v novi sezoni sodeloval na testiranjih.

Vsekakor gre tudi pri 19-letnem Micku Schumacherju za zelo obetavnega tekmovalca, saj je lani slavil na evropskem prvenstvu formule 3, letos pa bo v formuli 2 še naprej nastopal za ekipo Prema.

"Vesel sem, da se je Ferrari odločil za sodelovanje z mano in da bo moja prihodnost v dirkalnem športu, kjer bom član Ferrari Driver Academy, rdeča," je ob podpisu pogodbe dejal Mick Schumacher, ki dodaja, da je to tudi ena od potrebnih stopnic na poti v formulo 1. "Jasno je, da ima Ferrari pomembno mesto v mojem srcu in v srcu moje družine, zato sem vesel tudi po tej plati."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A super experience to compete with all these motorsport greats. It brought me a lot and I am satisfied with my performances, even if it could have gone better in the quarter finals. Forming Team Germany with Sebastian and reaching the Nations Cup final was big fun. I‘ll fly back to Europe with a big smile on my face. @raceofchampions #ROCMexico #TeamGermany #SCM #KeepFighting - Eine Super-Erfahrung, sich mit all diesen Motorsport-Grössen zu messen. Es hat mir viel gebracht und ich bin zufrieden mit meinen Auftritten, auch wenn es im Viertelfinale hätte besser laufen können. Mit Sebastian ein Team zu bilden und ins Finale des Nations Cups zu kommen, hat Spass gemacht. Ich fliege mit einem grossen Lächeln zurück nach Europa.

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

Pogodbo si je prislužil s talentom ter človeškimi in dirkalnimi lastnostmi

Novi vodja ekipe Ferrarija Mattia Binotto pa je dodal: "Za nekoga, kot sem jaz, ki Micka pozna vse od rojstva, je bil sprejem v Ferrarijevo akademijo tudi čustven. A svoje mesto pri nas si je pridobil z velikim talentom ter človeškimi in dirkalnimi lastnostmi."

Prvi resni tekmovalni test za novo sezono je Mick Schumacher opravil že ta konec tedna v Ciudad de Mexicu, kjer je skupaj s Sebastianom Vettlom nastopil na tekmovanju dirka prvakov. V finalu sta morala Nemca priznati premoč ekipi Nordic, za katero sta dirkala Danec Tom Kristensen in Šved Johan Kristoffersson. Oče Michael Schumacher je bil v Mehiki uspešnejši, saj je skupaj s Vettlom na tem tekmovanju zmagal kar šestkrat zaporedoma (2007-2012).

"Spominjam sem, kako sem Michaela sam takrat opazoval z velikimi očmi in zato je bilo zame nekaj posebnega, da sem zdaj lahko tekmoval skupaj z njegovim sinom," je po tekmi povedal nekdanji štirikratni svetovni prvak v F1, Vettel.

Za Micka Schumacherja so se pred novo sezono zelo zanimali tudi pri Mercedesu, kjer pa mu predčasno niso mogli ponuditi enakovrednih možnosti kot pri Scuderii. Ne nazadnje lahko mladi Schumacher priložnost v formuli 1 dobi že letos, če ne pri Ferrariju, pa morda pri partnerskih ekipah Haas ali Sauber.

Ne spreglejte