Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
9.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Marc Marquez MotoGP

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 9.08

5 let, 6 mesecev

MotoGP

Marquez si je nekaj minut po osvojitvi prvenstva izpahnil ramo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Marc Marquez | Foto YouTube

Foto: YouTube

Marc Marquez si je v nedeljo na dirki za VN Japonske že zagotovil naslov svetovnega prvak v razredu MotoGP. Španec je ob proslavljanju doživel manjšo nezgodo in si izpahnil ramo.

Marc Marquez je na dirki za VN nagrado Japonske dosegel novo zmago in si zagotovil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka, tretjega zaporednega in skupno petega v razredu MotoGP. Španec je le nekaj minut pa zmagi doživel nesrečo. Za zmago mu je namreč čestital britanski voznik Scott Redding in mu ob tem nesrečno izpahnil ramo.

Marquez: To se mi ni prvič zgodilo

"Ulegel sem se na asfalt, moj brat in Jose sta mi ramo dala nazaj na pravo mesto," je povedal novi stari svetovni prvak, ki je med drugim omenil, da se mu je to dogajalo že v preteklosti. "To ni bilo prvič. Morda je bila to moja šibka točka v sezoni, saj se mi je rama izpahnila že večkrat doma na treningu. Decembra se moram ustaviti pri zdravniku in do prihodnjega leta bo vse v najlepšem redu," je razlagal Španec, ki se je pozneje posnetku nasmejal.

Marc Marquez
Sportal Marc Marquez junaško do pravljičnega naslova

Britanec se mu je opravičil

Scott Redding se je Marquezu pozneje na družbenem omrežju opravičil za nesrečno potezo. Kot je videti, mu Španec ni niti malo zameril. Zanimivo je, da so nekateri športni komentatorji, ki so spremljali prenos dirke, mislili, da Marquez na poseben način proslavlja nov naslov svetovnega prvaka.

"Lahko bi rekel, da so se mi izpolnile sanje ali, še bolje, da živim sanje." | Foto: Gulliver/Getty Images "Lahko bi rekel, da so se mi izpolnile sanje ali, še bolje, da živim sanje." Foto: Gulliver/Getty Images "Živim svoje sanje"

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo Marquez znova osvojil prvenstvo, saj je s svojo hondo večinoma dominiral. Na dozdajšnjih 15 dirkah je Španec kar 13-krat stal na stopničkah. Dosegel je osem zmag, štiri druga mesta in eno tretje, medtem ko je bil na dirki v Argentini 18., v Mugellu pa 16. Marquez letos niti enkrat ni odstopil.

"Počutim se zelo, zelo dobro. Lahko bi rekel, da so se mi izpolnile sanje ali, še bolje, da živim sanje. Nekaj posebnega je, ko lahko proslavljam s svojo ekipo, z družino in drugimi. Bila je izjemna sezona in že na dirki v Aragonu sem začutil, da bi lahko dobil prvenstvo," je po dirki povedal 25-letni dirkač, ki pravi, da najbolje deluje, ko je pod pritiskom.

Ne spreglejte