Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jorge Lorenzo

Nedelja, 1. 9. 2013, 14.58

8 let

Lorenzo slavil v Silverstonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagovalec 12. dirke motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP v Silverstonu.

Branilec naslova je na VN Velike Britanije ugnal rojaka in vodilnega v skupnem seštevku Marca Marqueza (Honda) in Danija Pedroso (Honda). Dirka v Silverstonu je postregla predvsem z zanimivim obračunom med Lorenzom in Marquezom, čigar nastop je bil po padcu in poškodbi rame na jutranjem treningu nekaj časa pod vprašajem. A zdravniška služba je Hondinemu vozniku prižgala zelo luč za dirko, na kateri se mlademu 20-letnemu Špancu bližnje srečanje s tlemi ni poznalo.

Z Lorenzom sta se menjavala v vodstvu, svetovni prvak pa je odločilni manever izpeljal le nekaj ovinkov pred ciljem, ko je spet prešel v vodstvo in prvi zapeljal čez ciljno črto. "Res sem si zaslužil to zmago. Le redkokdaj sem se tako. Ta zmaga me je spet potisnila v boj za najvišja mesta. Čeprav je Marc še vedno trdno v vodstvu, pa se lahko zgodi še marsikaj," je po dirki dejal Lorenzo, medtem ko je Marquez dodal: "Glede na okoliščine se je zame in za moj položaj na vrhu skupnega seštevka res dobro izšlo."

Marquez (231), ki so mu naknadno odbili dve točki, ker na ogrevanju ni upočasnil ob rumeni zastavi, je zadržal skupno vodstvo in ima pred Pedroso 28 točk prednosti, pred Lorenzom pa še devet več. Četrti je Italijan Valentino Rossi (Yamaha) s 75 točkami zaostanka. "Doktor" je bil danes prav tako četrti. Do konca sezone je še šest dirk.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Britanec Scott Redding (Kalex), drugi je bil Japonec Takaaki Nakagami (Kalex), tretji pa Thomas Lüthi (Suter). V skupnem seštevku vodi Redding s 192 točkami, 38 manj jih ima Španec Pol Espargaro, ki je bil danes osmi.

V razredu moto3 pa je zmagal Španec Luis Salom (KTM). Vodilni v skupnem seštevku je na VN Velike Britanije ugnal rojaka Alexa Rinsa (KTM) na drugem in Alexa Marqueza (KTM) na tretjem mestu. Salom ima v skupnem seštevku 233 točk, sledita mu Španec Maverick Vinales (207) in Rins (200).

Naslednja dirka bo čez 14 dni v Misanu.

Ne spreglejte