Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
11. 2. 2012,
11.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

reli

Sobota, 11. 2. 2012, 11.54

7 let, 12 mesecev

Latvala varnih 23 sekund pred Hirvonenom

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi dan relija Švedska je Jari-Matti Latvala (Ford) petkovo prednost 17 sekund pred Mikkom Hirvonenom (Citroen) povišal na 23. Na tretjem mestu je Petter Solberg (Ford).

Finec Mikko Hirvonen (Citroen) je drugi dan relija Švedska začel 17 sekund za vodilnim rojakom Jarijem-Mattijem Latvalo (Ford). Odločen je bil, da napade, a je prvo sobotno hitrostno preizkušnjo Latvala končal dobri dve sekundi hitreje. "Skušam pritiskati, koliko se da, a spremlja moje vmesne čase in takoj vrača udarec. Še naprej bom skušal vršiti pritisk nanj in dirkati, kolikor se bo dalo hitro," je povedel Mikko Hirvonen. Na 12. brzincu je Mikko izgubil še sekundo, na 13. pa je dve pridobil. Po polovici relija je tako zaostajal natanko 18 sekund. "Čutim pritisk, a tako je bolje. To je res velika bitka. Sobotno popoldne bo zelo pomembno," je po 14. HP povedal Jari-Matti Latvala.

Še bolj tesen je dvoboj za tretje mesto. Norvežan Mads Östberg je za rojakom Pettrom Solbergom (temu je na štartu 12. brzinca ugasnil motor) po 13. HP zaostajal le še šest sekund, obenem pa ostal prepričan, da lahko tudi še zmaga. "V petek se moj avtomobil ni dobro obnašal. Bil sem kar nekoliko frustriran. Za soboto pa obljubim, da bom dal vse od sebe in bom pritiskal do konca." Za Latvalo je pred 11 preostalimi brzinci zaostajal 40 sekund, po 14. HP pa že 47 in tako je njegova prva zmaga postajala vse bolj oddaljena.

Medtem je Sebastien Loeb (Citroen) ostal na sedmem mestu, a se je njegov zaostanek povečal na dve minuti in pol. Na drugi sobotni HP se je zavrtel. "Na tem reliju gre zame samo še za napredovanje za kakšno mesto, a za zdaj ostajam za tekmeci. Ne bo lahko. Za zmago nimam več možnosti. Lahko pa dobim kar nekaj točk." In tako bi ostal vodilni v skupnem seštevku, potem ko je na reliju Monte Carlo osvojil maksimalno možnih 28 točk. "Ni zabavno, če dirkaš v takšni situaciji, a pač ne da se zmeraj zmagati. Misliti moram na prvenstvo in doseči čim boljši izid."

Dirkači so v en glas zatrjevali, da bodo popoldanske štiri hitroste preizkušnje ključne. Prišlo je do ene same spremembe: na 18. brzincu je Henning Solberg (Ford) izgubil pet sekund v primerjavi z Loebom in svetovni prvak se je prebil na šesto mesto. Med najboljšo peterico pa so se razlike povečale. Po koncu druge etape ima vodilni Latvala 23 sekund prednosti pred Hirvonenom, slednji pa slabih 30 sekund pred Pettrom Solbergom. Őstberg za stopničkami zaostaja 11 sekund, Novikov na šestem mestu pa pred finalno etapo več kot dve minuti. V nedeljo na drugem reliju sezone sledi še šest brzincev, med njimi bo od 14. uri in 11 minut t. i. "power stage" za dodatne točke.

Ne spreglejte