Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
29. 9. 2013,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleks Humar

Nedelja, 29. 9. 2013, 10.44

8 let

Kopecky evropski prvak, Humar najboljši Slovenec

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na reliju Croatia v hrvaški Istri je naslov evropskega prvaka z zmago potrdil Jan Kopecky (škoda fabia S2000), med Slovenci je bil tudi tokrat razred zase Aleks Humar (renault clio R3).

Humar najboljši skupno z dvokolesno gnanim dirkalnikom

S štirinajstimi hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini 240 kilometrov je bil reli Croatia zelo dolg in naporen. Še najmanj težav s traso dirke v Istri je imel tovarniški voznik Škode Jan Kopecky, ki je s fabio S2000 zmagal in potrdil naslov evropskega prvaka. To je za češkega voznika prvi večji mednarodni uspeh.

Sedmo mesto skupno je pripadlo Aleksu Humarju (renault clio R3), ki je znova pustil odličen vtis in tudi zmagal v evropski konkurenci med dvokolesno gnanimi dirkalniki. Humar je temelje za zmago postavil že prvi dan dirke in je v nadaljevanju le še nadziral prednosti pred tekmeci.

Humarja so skrbele le zavore

"Nad prvim dnevom nimam pripomb. Na prvi petkovi hitrostni preizkušnji me je v dežju z gumami za suho progo sicer odneslo pod cesto, pozneje pa ni bilo težav. Danes je bilo več manjših težav z zavorami in gumami, a danes tudi nisva vozila povsem na vso moč. Malo sva se danes ozirala le še na Šaškina. V zaključku relija, ko sem ostal brez zavor, je bil še najtežji trenutek relija," je dejal Humar, ki sta mu bila najbližje Jani Trček in Asja Zupanc (oba mitsubishi lancer EVO9).

Omenjena trojica se bo na zadnjem reliju državnega prvenstva v Idriji tudi pomerila za naslov državnega prvaka. Če bi Humar pred domačimi gledalci zmagal, bi Trček za naslov potreboval vsaj drugo mesto.

Na reliju Croatia sta v diviziji II za Humarjem v cilj pripeljal Vilijam Prodan pred Alanom Pajkom (oba citroën C2-R2), v diviziji I pa je prvič letos zmagal Matej Oblak (renault clio 1,4). S četrtim mestom je naslov državnega prvaka potrdil Andrej Velkavrh (volkswagen polo.)

Ne spreglejte