Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
16. 7. 2016,
20.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

MotoGP Yamaha Jorge Lorenzo

Sobota, 16. 7. 2016, 20.04

6 let, 6 mesecev

Kar se dogaja s prvakom MotoGP, ni običajno

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Jorge Lorenzo je priznal, da tri napake v enem dirkaškem koncu tedna zanj niso nekaj običajnega. A so se vendarle zgodile v pripravah na dirko za VN Nemčije.

Zelo redko se zgodi, da bi Jorgeja Lorenza v dveh dnevih trikrat videli na tleh, še redkeje dvakrat v eni uri. Špancu se je na nemški stezi Sachsenring prvič v karieri zgodilo, da se je bil po treh prostih treningih prisiljen prek prvega dela kvalifikacij prebijati v odločilni, drugi del kvalifikacij, kjer se delijo najboljši štartni položaji za dirko.

Lorenzo je prvi del kvalifikacij zagotovo začel pod vtisom padca s prvega treninga. Najprej je postavil najboljši čas, nato ga je na drugo mesto zrinil Danilo Petrucci. Ko je skušal izboljšati svoj čas in se kot prvi prebiti v drugi del kvalifikacij, je padel. Drugo mesto je obdržal s prednostjo 46 tisočink sekunde pred Calom Crutchlowim.

Jorge je padel tudi v drugem delu kvalifikacij. In to spet v krogu, ko je hotel izboljšati svoj sedmi čas. Ker je ostal brez motorjev, je lahko le nemočno opazoval, kako drsi po lestvici. Njegov čas je zadostoval za končno enajsto mesto in za sredino četrte štartne vrste.

Lorenzo je imel hitrost za drugo mesto

"Med drugim padcem sem vstopil v ovinek, ne da bi zaviral močno ali globoko. A v prejšnjem krogu nisem dovolj dobro ogrel gum. Tri napake niso nekaj običajnega zame, a ta dirkaški konec tedna se je zgodilo. Razočaran sem zaradi padcev in štartnega položaja, a lahko sem videl velik napredek," je tudi v nemški kalvariji pozitivno točko našel Jorge Lorenzo.

Takšne prizore pri Lorenzu redko vidimo. | Foto: Takšne prizore pri Lorenzu redko vidimo.

"Med vsakim treningom smo izboljšali motor in končno smo bili zelo konkurenčni z novimi gumami, še posebej v prvem delu kvalifikacij. V zadnjem krogu, ko sem padel, bi morda lahko odpeljal 1:21,5 ali celo 1:21,4 (to bi zadostovalo za drugo mesto na kvalifikacijah, op. p.)."

Jorgeju je zmanjkalo gum

"Ko sem padel, smo za drugi del kvalifikacij naredili še eno spremembo, a nisem imel dovolj novih gum. Ostala mi je samo še ena. Zato sem šel na stezo z gumo, staro devet krogov. In bil sem navdušen nad časom 1:22,0."

"Predstavljal sem si, da bi si lahko privozil prvo ali drugo štartno vrsto, če bi dal na motor novo gumo. A na žalost nisem končal kroga. Enajsto mesto je slab štartni položaj, a tam sem pač končal kvalifikacije."

Ne spreglejte