Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
10. 10. 2013,
10.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 10. 2013, 10.53

8 let, 5 mesecev

Hülkenberg: Nočem brce v rit kot leta 2010

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sauberjev dirkač Nico Hülkenberg si želi miren zimski spanec, zato je Lotusu postavil ultimat: najameš me lahko samo še do konca meseca.

Nico Hülkenberg je trenutno najbolj vroče ime na tržnici formule 1. Po vrhunskim rezultatih v Monzi (5. mesto) in Koreji (4. mesto) so si ga zaželeli pri McLarnu, Lotusu in Force Indii, pa tudi Sauber ga hoče zadržati. A Nemec s podpisom pogodbe noče odlašati do zime, saj ima grenko izkušnjo z Williamsom iz leta 2010, ko so se ga po zadnji dirki sezone znebili, čeprav je dirko pred tem osvojil najboljši štartni položaj, in v njegov dirkalnik posadili Pastorja Maldonada, ki je v ekipo pripeljal venezuelske milijone. Hülkenberg je zaradi pozne Williamsove odločitve ostal brez sedeža za sezono 2011 in je bil prisiljen odigrati vlogo rezervnega voznika Force Indie.

Lotus je po odhodu Kimija Räikkonena k Ferrariju svojo odločitev o dirkačih za prihodnjo sezono prestavil na čas, ko bo sestavil proračun za prihodnjo sezono. A očitno se bo moral Lotus o najemu Hülkenberga odločiti do konca tega meseca, četudi še ne bo rešil svojih finančnih težav. "Zagotoviti si hočem svojo prihodnost, in to še pred novembrom. Ta mora biti rešena do konca oktobra. Imam grenko izkušnjo iz leta 2010 in nočem tvegati ponovitve," je za autosport povedal Hülkenberg.

Če bo Nico iz Sauberja prestopil v kakšno drugo moštvo, bo v štirih sezonah zamenjal štiri moštva: "To me ne skrbi. V smislu stabilnosti seveda ni optimalno. A premiki se zgodijo z razlogom in tako pač je."

Ne spreglejte