Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
24. 6. 2012,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lewis Hamilton Sebastian Vettel Romain Grosjean

Nedelja, 24. 6. 2012, 12.13

8 let

Hamilton se boji Grosjeana, Vettel pa Maldonada

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lewis Hamilton pred štartom VN Evrope (ob 14.00) opozarja na Romaina Grosjeana, Sebastian Vettel pa Pastorja Maldonada smatra za resnega izzivalca. To so glavni kandidati za zmago.

Prvo dirko sezone v Španiji je v Barceloni pred mesecem dni dobil Pastor Maldonado (Williams). To je bila ena od le dveh letošnjih VN, ko je Venezuelčan osvojil točke. Zdaj ima na drugi španski dirki - v Valenci - možnost za drugo zmago. Štarta iz tretjega mesta, le za tretjim in prvim v skupnem seštevku, Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Lewisom Hamiltonom (McLaren). "Ne razmišljam o zmagi. Dirka bo zelo težka, zelo izenačena. Razlike med dirkači in moštvi so zelo majhne. Za mano sta Lotusa, ki sta zelo močna. To sta dokazala že v Bahrajnu, ko so bile podobno visoke temperature," v napovedih ostaja previden Maldonado.

Ulična steza ne omogoča lahkih prehitevanj, asfalt pa se bo razgrel tudi prek 45 stopinj Celzija. "Tu je zelo, zelo težko prehitevati in to bo izziv za vse. Mi smo na dirkah zelo konstantni. A zaradi vročine bo še posebej težko. Pnevmatike so zelo občutljive. Na dirki je prav vse možno," dodaja zmagovalec Barcelone.

Hamilton ne pričakuje zmage, zadovoljil bi se že s stopničkami. Najbolj se boji: "Poleg Vettla še Romaina Grosjeana, ki ima zelo hiter dirkalnik in najboljši ritem za dirko." Vettel je favorit za zmago, sam pa bo najbolj pazil na Maldonada: "Ko je Williams dober na kvalifikacijah, je tudi na dirki. Ja, Pastorja vidim kot rednega izzivalca."

Priložnost za Vettla in Hamiltona

Osma dirka sezone je lepa priložnost, da Hamilton in Vettel naredita nekaj več razlike v skupnem seštevku. Več njunih tekmecev štarta iz ozadja: drugouvrščeni v seštevku Fernando Alonso (Ferrari) z 11. mesta, osmouvrščeni Jenson Button (McLaren) z devetega), četrtouvrščeni Mark Webber (Red Bull) pa po okvari sistema DRS (izguba 1,3 sekunde na krog) šele z 19. "Kvalifikacijski rezultat je hladna prha, saj so bila naša pričakovanja mnogo višja, tudi potencial dirkalnika je boljši. Stopničke niso dosegljive. Ker je Hamilton v prvi vrsti, je pričakovati, da bom nekaj izgubil," je pred drugo domačo dirko v sezoni pesimističen Alonso.

Ne spreglejte