Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
6. 4. 2016,
9.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Romain Grosjean Haas formula1

Sreda, 6. 4. 2016, 9.05

6 let, 6 mesecev

Grosjean si je že plačal sedež formule 1, čeprav ni dal niti centa

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Fantastični rezultati Romaina Grosjeana so upravičili odločitev novinca v formuli 1 Haasa, da raje plača izkušenega dirkača, kot pa da bi izbralo voznika, ki bi plačal za svoj sedež.

Ameriška dirkaška ekipa Haas, ki je letos debitirala v formuli 1, je svojo zgodbo v športu začela na fenomenalen način. Njen dirkač Francoz Romain Grosjean je na prvi dirki v Avstraliji osvojil šesto mesto, na drugi dirki v Bahrajnu pa peto. Moštvo Haas tako po dveh bitkah v konstruktorskem prvenstvu zaseda peto mesto in je že zbralo 18 točk. Te točke bodo zlata vredne po koncu sezone, ko bo izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone delil denarno pogačo.

 

Haas je z Romainom Grosjeanom podpisal enoletno pogodbo in za njegovo plačo namenil 2,8 milijona evrov. A to vsoto bo dobil Američan zagotovo večkrat povrnjeno. Odločitev lastnika moštva Gena Haasa, da raje plača izkušenega dirkača, kot pa da bi izbral voznika, ki bi plačal za svoj sedež, se je izkazala za popolnoma pravilno.

 

Manor in Sauber sta izbrala dirkače z bogatim finančnim zaledjem in do zdaj nista osvojila niti točke. Če bo kateri izmed njiju po koncu sezone enajsti konstruktor, od Ecclestona ne bo prejel niti centa. To pa bo ključnega pomena v boju za preživetje.

 

 

Romain je imel izjemen vpliv v zakulisju Haasove ekipe

"Mislim, da si je Romain že plačal svoj sedež. Če bi izbrali nekoga drugega, dirkača, ki bi plačal za sedež, morda ne bi bili tam, kjer smo zdaj. Spraševali bi se: Je material dovolj dober? Je dirkalnik dovolj dober? Zdaj vemo, kje smo. To je to, kar si želiš doseči z dirkačem njegovega kalibra," je za Autosport povedal vodja Haasove ekipe Gunther Steiner.

 

Grosjean je imel izjemen vpliv v zakulisju Haasove ekipe. Na testiranjih je z mehaniki baze podatkov analiziral pozno v noč in s svojimi izkušnjami moštvu pomagal, da je v zelo kratkem času popolnoma nov dirkalnik pripeljalo na vrhunsko raven.

Ne spreglejte