"En mali odstotek in Massa bo spet vrhunski"

Ferrari na VN VB ne stavi le na Fernanda Alonsa, ampak veliko pričakuje tudi od Felipeja Masse. "Samo še malo mu manjka, morda en mali odstotek, da bo spet vrhunski," pove Rob Smedley.
"En mali odstotek in Massa bo spet vrhunski"

Ferrari v Silverstone prihaja s popotnico zmage Fernanda Alonsa iz VN Evrope in njegovo lepo prednostjo 20 točk v skupnem seštevku. Da bo Španec znova zelo nevaren, se zavedajo tudi tekmeci. Ko so minuli vikend v Goddwoodu vprašali šefa Red Bulla Christiana Hornerja, koga se v nadaljevanju sezone najbolj bojijo, je odgovoril: "Jasno, Alonsa." Je edini z dvema zmagama z dosedanjih osmih dirk sezone. Kaj pa se dogaja s Felipejem Masso? Po katastrofalnem začetku sezone so kritike na njegov račun utihnile. Na zadnjih treh dirkah je osvojil sicer le devet točk in ostal skupno 16., a v Ferrariju so prepričani, da je spet dobri stari Felipe. Skoraj.

"V Kanadi je naredil majhno napako na štartu in vse se mu je podrlo. V Monaku je bil odličen, a je za 70 krogov obtičal v gneči," na Felipejev dvig forme opominja njegov dirkaški inženir Rob Smedley. V Valencii se je zapletel v nesrečo in z zaostankom kroga ostal brez točk. A Smedley zatrjuje: "Njegov ritem in način vožnje na zadnjih nekaj dirkah je povsem drugačen od tistega na začetku sezone. Samo še malo mu manjka, morda en mali odstotek, da bo spet vrhunski."

Lepe možnosti v hitrem Silverstonu

Priložnost, da potrdi inženirjeve besede, bo imel Massa že ta konec tedna na hitri stezi v Silverstonu. Ferrariju bi morala ustrezati. "Mislim, da so naše možnosti ta vikend dobre, čeprav ni skrivnost, da moramo dirkalnik še razvijati in narediti še hitrejšega. V Valencii nismo imeli najhitrejšega dirkalnika, a je v primerjavi s prvimi dirkami sezone občutno boljši. Predvsem dobro ustreza hitrim zavojem in Silverstone so sami hitri zavoji. Zato menim, da imamo lepe možnosti," zaključuje Smedley.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano